Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
8 saat 26 dakika önce

Google'ın yapay zekasına kullanıcılar tepki gösterdi: Yalan yanlış bilgiler veriyor!

"Yapay zeka çılgınlığı" Google'ın web sonuçlarına da yansıdı. Artık bir konuyu bizim yerimize yapay zeka "Google'layacak" fakat yeni özellik, yalan yanlış bilgiler verdiği iddiasıyla eleştiriliyor. İşte ayrıntılar...
Teknoloji - Teknoloji
9 saat 6 dakika önce

Togg'dan 800 bin TL'lik faizsiz kredi kampanyası: Başvuru için son saatlere girildi

Togg, T10X modeline yönelik başlattığı 800 bin TL'lik sıfır faizli kredi kampanyasını bugün sona erdiriyor. Kullanıcılar, Trumore uygulaması üzerinden 23.59'a kadar sipariş vererek bu kampanyadan yararlanabilirler.
Teknoloji - Teknoloji
10 saat 5 dakika önce

Uzmanlardan Güneş patlaması uyarısı: Bu daha hiçbir şey, 165 yılın en kötüsü geliyor!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan son 20 yılın en şiddetli Güneş patlamasının ardından, Dr. Jonathan McDowell, önümüzdeki bir ya da iki yıl içinde çok daha büyük Güneş fırtınalarının yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
11 saat 5 dakika önce

TÜRKSAT 6A uzay yolculuğuna hazır: Yaşar Üniversitesi, yerli uydunun kritik ekipmanlarını tasarladı

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, temmuz ayında uzaya çıkacak. Yaşar Üniversitesi, TÜRKSAT 6A’nın yer istasyonuyla haberleşmesini sağlayacak bazı anten ve mikrodalga ekipmanlarının radyo frekans tasarımlarını gerçekleştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
11 saat 48 dakika önce

TCL, dünyanın ilk üç kez katlanabilen telefonunu tanıttı

Soldan sağa ve üstten aşağı açılıp kapanabilen geleneksel katlanabilir telefonların aksine, TCL kağıt gibi üç kez katlanabilen yeni akıllı telefonunu duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
12 saat 30 dakika önce

ChatGPT'nin sesi Scarlett Johansson'dan çalındı iddiası! OpenAI'dan açıklama geldi

OpenAI, ChatGPT'nin sesli iletişim özelliğinde kullanılan "Sky" asistanının sesinin, Scarlett Johansson'un "Her" filmindeki sesinin kopyası olduğunu iddialarını yalanlarken sesin farklı bir profesyonel oyuncuya ait olduğunu belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
13 saat 10 dakika önce

Apple'dan uygun fiyatlı iPhone geliyor: 70 bin TL daha ucuz!

iPhone SE 4 modeli için yeni bilgiler ortaya çıktı. Parmak izinin kalkıp Face ID'nin geleceği yeni Apple telefonunun 2025 yılında piyasaya sürüleceği öğrenildi.
Teknoloji - Teknoloji
13 saat 58 dakika önce

GTA 5 tarihin en çok satan üçüncü oyunu oldu

Rockstar Games'in 11 yaşındaki açık dünya aksiyon ve macera oyunu GTA 5, Minecraft ve Tetris'in ardından tarihin en çok satan 3. oyunu oldu.
 - Bayraktar'ın muhteşem araçlarının özellikleri
15 saat 8 dakika önce

Bayraktar'ın muhteşem aracı AKINCI İHA ve Couger'in teknik özellikleri! İran Reisi'nin ölüm haberini dünyaya Türk Akıncı duyurdu

İran, Türkiye'den AKINCI İHA desteği istedi. Tüm dünyaya İran'ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reis'in ölüm haberini AKINCI İHA ve Couger tipi helikopter duyurdu. Dünyanın 19 Mayıs'tan beri kilintlendiği konuyu Türk İHA'sı saatler içinde çözdü. İşte Bayraktar'ın muhteşem aracı AKINCI İHA'nın teknik özellikleri...
 - Yeni haliyle ilk kez görüntülendi!
18 Mayıs 2024 - 19:45

ANKA-3 yeni haliyle ilk kez görüntülendi!

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı, yeni boyasıyla ilk kez görüntülendi. Uçak, görüntüsüyle dikkat çekti.
 - Tesla araçlardan bir özellik eksildi
18 Mayıs 2024 - 17:19

Tesla, Steam'den oyun oynama özelliğini kaldırdı

Tesla ani bir kararla yeni Model S ve Model X araçlarında Steam oyunlarını oynatma desteğini kaldırdığını duyurdu. Mevcut kullanıcılar bu özellikten yararlanmaya devam edebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 16:21

9 bin dolarlık SUV araba 1 saatte tükendi, almak isteyen şansına küstü!

Hindistan merkezli Mahindra, uygun fiyatlı XUV 3XO otomobilini siparişe açtıktan sonra ilk 60 dakika içinde 50 binden fazla sipariş aldı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 15:28

Kahverengi deniz yosunundan ambalaj ürettiler... Çevre dostu, gıda bozulmasını önlüyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Büşra Esim, ayı bölümden Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz'in danışmanlığında TÜBİTAK destekli "Kahverengi Deniz Yosunlarından Gıda Ambalajı Üretimi ve Karakterizasyonu" projesiyle kahverengi deniz yosunlarından biyobozunur ve çevre dostu gıda ambalajı üretmeyi başardı.
 - Türkiye 6G'de söz sahibi olacak
18 Mayıs 2024 - 14:53

Türkiye 6G'de söz sahibi olacak! Çalışmalar sürüyor, 100'den fazla patent üretildi

Türkiye'yi 6G teknolojisine hazırlayan ekibin başında yer alan Prof. Dr. Hüseyin Arslan, yaklaşık 100 patent ürettiklerinin açıkladı. Gelecekte bu teknolojide dünya arenasında sahibi olacak ülkeler arasında olmak hedefleniyor.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 14:30

Türk mühendislik harikası... Türkiye'den ilk takım uyduları fırlatma için yola çıktı

Plan-S Sistem Mühendisliği, IoT haberleşme hizmetlerini geliştirmek amacıyla başlattığı Connecta IoT Network takım uydu projesinde önemli bir aşamaya ulaştı. İlk takım uyduları Türkiye'den yola çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 13:29

LG, 3 boyutlu görüntü üretebilen yeni akıllı saat ekranını duyurdu

LG, 3D gözlüklere ihtiyaç duymadan holografik benzeri görüntüler üretebilen 1.3 inçlik bir akıllı saat ekranı tanıttı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 12:53

iPhone 17 Slim, 'iPhone 17 Pro Max'ten daha iyi ve pahalı olacak

Apple'ın, 2025 yılında tanıtılması beklenen iPhone 17 serisinde "Plus" varyantını kaldırıp yerine "Slim" varyantını getireceği biliniyor. Bu modelin Pro Max'ten bile daha iyi ve daha pahalı olacağı öğrenildi.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 11:51

Valve ters köşe yaptı: Yeni oyun Deadlock, ekran görüntüleriyle sızdırıldı

Valve, uzun süredir beklenen Half-Life 3 yerine "Deadlock" adında, 6'ya 6 kahraman tabanlı, üçüncü şahıs kamera açısına sahip, steampunk ve fantezi temalı bir kule savunma oyunu geliştiriyor.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 11:21

Tek kişilik uçan araba Hexa uçuşunu yaptı: Afetle mücadelede etkili olacak

Lift Aircraft, Japonya'daki uluslararası teknoloji fuarında, trafik sıkışıklığını ve afetlerle mücadeleyi çözme potansiyeli taşıyan tek kişilik uçan arabası Hexa'nın başarılı bir gösteri uçuşunu gerçekleştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mayıs 2024 - 10:39

Geleceğin pilotları F-16 kokpitinde: 'Yarın KAAN'ları, KIZILELMA'ları siz uçuracaksınız'

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Amasya Merzifon'daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda lise öğrencileri, F-16 savaş uçakları ve helikopterlerin tatbikatlarına katılarak unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Sona Git