Tgrt Haber
09 Kasım 2022 10:47 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 12:19

Sofraların vazgeçilmez Türk yemeği faydasıyla şaşırttı! Kalp krizini önlüyor, kansere savaş açıyor!

Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden olan kuru fasülye hem lezzeti hem de faydaları ile düzenli olarak tüketilmelidir. Yapılan araştırmalara göre içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kanserle savaşır. Organizmalar tarafından temel bir besin olarak gerekli olan kuru fasülye doğru pişirildiği takdirde tadında da yenmez. İşte kuru fasülyenin hem tarifi hem de faydaları!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
Sofraların vazgeçilmez Türk yemeği faydasıyla şaşırttı! Kalp krizini önlüyor, kansere savaş açıyor!
yemek,yöresel,türk

Eskiden soba üzerinde saatlerce pişirilen ve tadından yenmez kuru fasülye Türk Mutfağı'nın olmazsa olmaz lezzetleri arasındadır. Türk sofralarından eksik olmayan kuru fasülyenin kansere karşı oldukça etkili olduğu tespit edildi. Fasulye lif, vitamin, mineral, demir, kalsiyum ve protein açısndan zengin olduğu için hiç kolesterol içermiyor ve kalp çarpıntısı, karaciğer yetmezliği, böbrek taşlarına faydası vardır. 

KURU FASÜLYE FAYDALARI NELERDİR?

Sindirimi düzenler,

Kansere karşı korur,

Metabolizmayı hızlandırır,

Kemik sağlığına yararlıdır,

Romatizma ağrılarına iyi gelir, 

Böbrek rahatsızlığına iyi gelir,

Kalp krizinin önlenmesinde etkilidir.

Sofraların vazgeçilmez Türk yemeği faydasıyla şaşırttı! Kalp krizini önlüyor, kansere savaş açıyor!

KURU FASÜLYE NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

  • 2 su bardağı kuru fasulye,
  • 1 adet soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Oda sıcaklığında su.

Kuru fasülye yapılışı;

1 gece önceden sıcak suyla yıkayıp bekletin,

Ertesi gün yemeklik doğranan soğanları sıvı yağda kavurun,

Salçayı ve toz biberi de ekleyerek iyice kavurun,

Daha sonra süzdüğünüz fasülyeleri ekleyin,

Düdüklü tencerede pişireceksiniz üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın. Eğer normal tencerede pişireceksiniz 4 parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Kapatmaya 1-2 dakika kala ise tuzunu atın. 

Sofraların vazgeçilmez Türk yemeği faydasıyla şaşırttı! Kalp krizini önlüyor, kansere savaş açıyor!

Kuru fasülye yapımında püf noktalar;

Bir gece önceden ıslatın,

İçme suyu kullanın,

Tuzun tamamen içine işlediğinden emin olun,

Etli yapacaksanız harlı ateşte pişmesi önemlidir,

Biber salçası ve domates salçasını karıştırın,

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...