Tgrt Haber
15 Nisan 2023 13:55 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 17:18

Ne sertleşiyor ne yapışıyor! Patates kızartmanın tüm inceliği meğer bu detayda saklıymış!

Etin, köftenin, tavuğun yanına en yakışan lezzettir patates kızartması… Büyükten küçüğe istisnasız herkesin severek tükettiği bu yan öğün, evde pişirilirken istenilen sonucu her zaman veremeyebilir. Ancak bazı püf noktalarla Mc Donald’s gibi patatesleri evinizde de pişirmeniz mümkün!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Ne sertleşiyor ne yapışıyor! Patates kızartmanın tüm inceliği meğer bu detayda saklıymış!
yemek tarifi,patates kızartması

Ana yemeğin yanındaki en iyi yan öğünlerin başında gelen patates kızartmasını pişirmek, basit gibi görünse de çoğu zaman sert, yanık, yumuşak ya da yapış yapış bir kıvamda olabiliyor. Birçok insanın en çok fast food restoranlarında başarılı bulduğu patates kızartmasının istediğimiz kıvamda olması için bazı ince detaylar bulunuyor. Özellikle kızartmanın ardından tabağa alındıktan sonra yapışan patatesler ya da kenarları yanan sert patatesler için çözüm oldukça kolay. Sadece birkaç adımda fast food restoranlarındaki gibi patates kızartmaları pişirebilirsiniz. İşte detaylar…

Ne sertleşiyor ne yapışıyor! Patates kızartmanın tüm inceliği meğer bu detayda saklıymış!

LEZZETLİ PATATES KIZARTMALARI İÇİN PÜF NOKTALARI

1. Öncelikle patatesinizin kızartmalık patates olduğuna emin olun. Çünkü lezzetli bir patates kızartmasının ilk koşulu doğru ve kızartmalık patateslerdir.

2. Patateslerin eşit şekilde kesilmesi eşit şekilde pişmesi için öne taşıyor.

3. Aslında iki önemli püf noktasından ilki olan patatesi temizleyip kestikten sonra dondurucuya atıp en az 2 saat bekletmenizdir. Donuk patatesler her zaman daha çıtır olacaktır.

4. İkinci püf nokta ise donuk patateslere un serpmeniz. Biraz tuz serpilmiş unla harmanlayıp elediğiniz patatesler efsane şekilde kızaracak ve tam istediğiniz kıvamı alacaktır.

5. Diğer önemli detay ise patates kızartırken kullanacağınız yağ, ustalar en leziz patates kızartmalarının fındık yağı ile yapıldığını belirtiyor.

Bu maddelerin hepsini bütün haliyle uyguladığınızda fast food restoranlarında yediğiniz muhteşem patates kızartmalarını sofranıza taşıyabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...