Tgrt Haber
07 Ekim 2022 10:01 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 11:30

Mevlid kandiline özel kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır , pastane, pratik, mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?

Mevlid Kandili, dünyadaki bütün insanlara Peygamber olarak gönderilen, Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemın (S.A.S.) doğduğu gecedir. Bu önemli günde sadaka vermek, çocukları sevindirmek sevaptır. Vatandaşlar Mevlid Kandili olması sebebiyle Mevlid Kandili simidi tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? araştırması yapıyor. Kandillerin vazgeçilmez lezzeti kandil simidinin bütün püf noktalarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
Mevlid kandiline özel kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır , pastane, pratik, mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?
kandil,mevlid

Her kandil severek yapılan ve lezzetine doyum olmayan Kandil Simidi, kullanıcağınız malzemenin oranı ve püf noktalarıyla lezzetine lezzet katacaktır. Evlerinde sıcacık kandil simidi yapmak isteyenler sayfamızda bulunan tarife göz atabilirler. İşte püf noktalarıyla az malzeme ve bol lezzeti ile pratik kandil simidi tarifi!

MEVLİD KANDİLİNE ÖZEL KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler;

  • 250 g oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak),
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 silme yemek kaşığı mahlep,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • 5-6 su bardağı un,
  • Üzeri için susam, çörek otu

Mevlid kandiline özel kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır , pastane, pratik, mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?

KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

1 yumurta ve 1 yumurta akıyla beraber 1 tatlı kaşığı şekeri iyice çırpın. Daha sonra karışımın içine oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, süt, mahlep, kabartma tozu, ve tuzu da ekleyerek iyice harmanlayın. Karışıma yavaş yavaş un ekleyin. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olduğunda hamura un eklemeyi kesin. Yumurta akını dilediğiniz şekil verdiğiniz hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişirin. 

KANDİL SİMİDİ PÜF NOKTALARI

Tereyağı oda sıcaklığında olmalı,

Hamur çok yumuşak olmamalı,

Tepsi soğuyana kadar dağılmaması için simitlerimizi ellemeyelim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...