Tgrt Haber
17 Şubat 2023 14:15 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 15:29

Pastaneden almaktan vazgeçeceksiniz! Kokusu mahalleyi saran kandil simidi tarifi

İbadet ve dua ile geçirilen kandil akşamlarının vazgeçilmezi kandil simidini sevmeyen yoktur. Bu özel günün özel lezzeti olan kandil simidini basit şekilde yapabileceğiniz en iyi tariflerden birini veriyoruz. İşte pastane tadında kandil simidi tarifi…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Pastaneden almaktan vazgeçeceksiniz! Kokusu mahalleyi saran kandil simidi tarifi
yemek,kandil,kandil simidi,kandil simidi tarifi

Receb ayının 27. gecesine denk gelen ve Peygamber Efendimizin Allah'ın huzura kabul edildiği Miraç Kandili, Müslümanlar için en anlamlı gecelerden biridir. İbadet ve dua ile geçirdiğimiz bu mübarek günün özel simgelerinden biri de kandil simididir. Kandillerin aranılan lezzetlerinden biri olan kandil simidinin en iyi tarifi mahlepli kandil simidi için bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Sizi dışarıdan kandil simidi almaktan vazgeçirecek tarif…

MALZEMELER

125 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep, 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı (beyazı dışına), 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.

Pastaneden almaktan vazgeçeceksiniz! Kokusu mahalleyi saran kandil simidi tarifi

YAPILIŞI

Derin bir kaba yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alın. Elinizle malzemeleri karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve mahlebi ilave edip yoğurmaya başlayın. Pastane simitlerine benzemesi ve mis kokusu mahlep önemli. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyin. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elinizle yuvarlayın sonra tezgâhın üzerinde ileri geri sürerek uzatın. Simit şeklini verin. Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayın. Susamların koyu renkli olmaları için, tavada biraz kavurabilirsiniz. Simitleri pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...