Tgrt Haber
19 Nisan 2023 14:53 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 15:50

Kızartma mı, fırınlama mı tartışmasını bitiren mücver tarifi! Şeften yağ çekmeyen mücverin tek formülü

En sevilen ara sıcaklardan biri olan mücverin kızartması lezzeti için fırınlaması ise sağlık için tercih ediliyor. Peki hem sağlıklı hem lezzetli, yağ çekmeyen mücver yemek mümkün değil mi? Ünlü şefin yağ çekmeyen, lezzetli mi lezzetli mücver tarifi…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Kızartma mı, fırınlama mı tartışmasını bitiren mücver tarifi! Şeften yağ çekmeyen mücverin tek formülü
mücver,kabak mücver,kızartma,fırınlama,Türk mutfağı

Tüm sağlıklı yeşilleri bir araya toplayan mücverin lezzetini ikiye katlayan ve sağlıklı bir tarifi ile sizlerleyiz. Herkesin severek tükettiği bu lezzetin yağda kızartılmış olanı makbul kabul edilse de fazla yağ çektiği için fırınlaması da tercih ediliyor. Ancak kızartması kadar lezzetli fırınlaması kadar sağlıklı mücver tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre… İşte şef Mehmet Yalçınkaya’nın yağ çekmeyen ve çok lezzetli kızartma mücver tarifi…

SAĞLIKLI VE LEZZETLİ MÜCVER TARİFİ

3 adet orta boy köy kabağı

3 yumurta,

2 yemek kaşığı tam buğday unu,

Yarım demet maydanoz,

Bir tutam dere otu,

3 adet taze soğan,

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane.

Kızartmak için; Zeytinyağı

Kızartma mı, fırınlama mı tartışmasını bitiren mücver tarifi! Şeften yağ çekmeyen mücverin tek formülü

YAPILIŞI

Kabakları rendeleyin ya da robottan geçirin. Rendelenen kabakların suyunu iyice sıkıp süzün. Yeşilliklerin hepsini sırasıyla incecik kıyın. Sonrasında yumurtaları ve tam buğday ununu ekleyin. Tuzu ve baharatları damak tadınıza göre ekleyin ve hepsini karıştırın. Önceden kızdırılmış tavaya birkaç yemek kaşığı zeytin yağ ekleyin. Mücver karışımından bir yemek kaşığı alarak tavaya yayın. Tavanın boyutuna göre bu şekilde 8-10 kaşık mücver karışımını tavaya alıp orta ateşte alt üst yaparak kızartmaya başlayın. Kızaran mücverleri havlu kağıt serdiğiniz tabaklara alın.

NANELİ YOĞURT

Mücverin yanında en iyi giden naneli yoğurdu yapmak için büyük bir kase çırpılmış yoğurdun içine ya ince kıyılmış taze nane yaprakları ya da kuru nane ve çok az kırmızı toz biber ekleyerek karıştırın. Mücveri naneli yoğurda bulayarak tüketebilirsiniz.

YAĞ ÇEKMEYEN MÜCVERİN PÜF NOKTASI

Mücverin yağ çekmemesi için sulu olmaması ve fazla un eklenmemesi gerekir. Çünkü çok fazla un eklendiğinde mücverler pişerken daha fazla yağ çekebilir. Bu nedenle tam ölçüsünde, olabildiğince az unla mücver harcı hazırlamak mücverin en az yağ ile pişmesini sağlayacaktır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...