Güneydoğu’nun en lezzetli ara sıcağı babagannuş nasıl yapılır? İşte orijinal tarifiyle patlıcanlı lezzet bombası
Güneydoğu mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan babagannuş, patlıcanın domates ve sarımsakla buluştuğu en iyi ara sıcaklardan biri. Doğu’dan Batı’ya herkesin severek tükettiği babagannuş tarifini sizler için hazırladık!
Türk halkının en sevdiği sebzelerden biri olan patlıcanla hazırlanan babagannuş, her ne kadar Güneydoğu mutfağına ait olsa da yurdun her bölgesinde severek tüketiliyor. Patlıcan, domates, yeşil biber ve sarımsağın önce közlenerek sonra ezilerek yapıldığı bu lezzet yaklaşan ramazan sofralarının da ara sıcağı olarak tüketiliyor. İşte orijinal babagannuş tarifi…
Türk mutfağına Ortadoğu'dan geldiği bilinen babagannuş kelimesinin kökeni, Arapça'da babaghanuj olarak biliniyor. Ancak Türkçe’ ye harf değişikliğine uğrayarak geçiyor. Bu yemek, patlıcan, susam ezmesi, sarımsak ve limon suyu gibi malzemelerle hazırlanıyor.
BABAGANNUŞ MALZEMELERİ
Babagannuş yemeği, ara sıcak olarak ya da kahvaltı sofralarında servis ediliyor.
İşte babagannuş için gereken malzemeler:
2 adet közlenmiş patlıcan
1 adet büyük boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
BABAGANNUŞ NASIL YAPILIR?
Öncelikle patlıcanları közleyin. Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soymanız babagannuşun daha pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayacaktır. Soğanları çok ince doğramamanız gerekiyor, iri parçalar halinde kesmelisiniz. Bu, soğanların yemeğe lezzet katmasını ve daha iyi bir dokuya sahip olmasını sağlar. Domatesleri küçük doğramalısınız. Küçük küp şeklinde doğramak, yemeğin damakta dengeli bir tat profili oluşturmasına yardımcı olur. Son olarak limon suyunu ilave edin.
Kaynak: Mavikadin.com