Evde ekmek tarifi! Evde ekmek nasıl yapılır? İşte ev ekmeğinin tarifi
Koronavirüs nedeniyle evde kalan vatandaşlar, ekmeklerini de evde yapmak için harekete geçti. Ekmek yapma makinelerine talep de patlama yaptı. Peki Evde ekmek nasıl yapılır? Evde ekmeğin tarifi neler detaylar haberimizde...
Koronavirüs nedeniyle evde kalan vatandaşlar, ekmeklerini de evde yapmak için harekete geçti. Ekmek yapma makinelerinin fiyatları e-ticaret sitelerinde markalarına, özelliklerine göre 400 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişiyor. Ürünlerin pek çoğunun üzerine 'Tükenmek üzere' ibaresinin konulduğu dikkat çekiyor. Evde yapılan ekmekler 2 gün yetiyor.
Ekmek malzemeleri:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su
Ekmek nasıl yapılır?
Unu eleyerek yoğurma kabına aktarın. Tuz, şeker ve mayayı da ekleyip karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açıp buraya kontrollü miktarda ılık su ilave edin.
Unu elinizle ortaya doğru toparlayarak hamuru yoğurmaya başlayın. Kasede toparlanan hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın.
Yüzeyi gerginleşene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak bezle örtün ve mayalanması için 1 saat dinlendirin.
Mayalanan hamuru dilediğiniz gibi şekillendirerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin. Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu serpin.
Soğuk fırına tepsiyi yerleştirin ve fırınınızı 180 – 200 dereceye ayarlayın. Üstü kızarana ve eviniz mis gibi ekmek kokana kadar pişirin. Afiyet olsun...