Tgrt Haber
29 Kasım 2022 10:03 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 10:54

Domates Çorbası: Sütlü, kremalı, pratik, lezzetli, kolay tarifler!

Kış aylarının gelmesiyle beraber sıcak çorba sezonu açıldı. Çeşit çeşit çorba çeşitleri bulunurken, kış aylarında domates çorbası yapmak isteyenler için püf noktalarını sizler için derledik. Çeşitli şekillerde servis edilebilen domates çorbası, yaz ayında sıklıkla yapılır. Ancak, Oldukça basit olan domates çorbası en lezzetli ve pratik nasıl yaparsınız? İşte domates çorbası tarifi!

Domates Çorbası: Sütlü, kremalı, pratik, lezzetli, kolay tarifler!
yemek,çorba

Ana yemeklerden önce içilen sıcacık çorba soğuk havalarda tercih edilir. İstediğiniz çekilde malzeme ekleyebileceğiniz ve servis edileceğiniz domates çorbası yöresel olarak içine çeşitli malzemeler eklenerek yapılır. İşte pratik domates çorbası tarifi, malzemeleri! 

DOMATES ÇORBASI MALZEMELERİ

Olgun 4-5 adet domates,

2 çorba kaşığı tereyağı,

3 çorba kaşığı un,

1 litre su,

1 su bardağı süt,

Servis için rendelenmiş kaşar

Domates Çorbası: Sütlü, kremalı, pratik, lezzetli, kolay tarifler!

DOMATES ÇORBASI NASIL YAPILIR?

2 çorba tereyağına unu hafifçe ekleyerek kavurun. Küp küp kesilmiş ve kabukları soyulmuş domatesleri robottan geçirilip bu karışıma ilave ederek kavurmaya devam edin. Bir litre kadar su ilave edilip karıştırma işlemini sürdürülür. Sütü de ilave ettikten sonra tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 

Domates Çorbası: Sütlü, kremalı, pratik, lezzetli, kolay tarifler!

DOMATES ÇORBASI PÜF NOKTALARI

Domates çorbasını kışın yapmak istiyorsanız, yaz aylarında buzluğa attığınız domatesi kullanabilirsiniz. Ya da domates soslarından kullanabilirsniz. İsteğe bağlı olarak domates çorbasının içerisine arpa şehriye ekleyerek, arpa şehriyeli domates çorbası da yapabilirsiniz.

Domatesin çeşidine göre domates çorbası ekşi olabilir. Bu durumda içerisine biraz havuç atılmalıdır

Kaynak: tgrt
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...