Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 14:57

Yangından kaçan ayı gönüllüye saldırdı: Genç adam yaşadığı dehşeti anlattı

Kazdağları'nda çıkan yangını söndürmek için çalışmalara katılan üniversite öğrencisi Özkan Kaya, ormanlık alanda karşılaştığı ayının saldırısına uğradı. Ayıyla boğuşmak zorunda kalan ve canını zor kurtaran Kaya, dehşet anlarını saniye saniye anlattı.

Yangından kaçan ayı gönüllüye saldırdı: Genç adam yaşadığı dehşeti anlattı
ayı saldırısı,kazdağları,balıkesir,saldırı

Balıkesir'de Kazdağları'nın eteklerinde başlayan yangını söndürmek için gönüllü olan üniversite öğrencisi Özkan Kaya dehşeti yaşadı. Kendisine saldıran ayı ile boğuşmak zorunda kalan Kaya, orta büyüklüğün üzerindeki bir ayıya karşı kendisini nasıl koruduğunu anlattı.

Kazdağları'nda çıkan orman yangınında ayı saldırısı sonucu yaralanan gönüllü ormancı Özkan Kaya, saldırı anını anlattı. Zeytinli Köyü'nde ikamet ettiğini söyleyen Kaya, bir süre önce orman idaresine başvurup gönüllü olduğunu belirterek, "Dağı bayırı çok severim. Normalde de ayda 2 - 3 kez dağa çıkarız, seviyorum dağları. Yangın dereden karşıya geçmişti. Ben de dere kenarına indim. Dere yatağında kumsal olduğundan çam yaprakları daha az olur diye düşünerek onları söndürdüm. Sonra dinlenmek ve temiz hava almak için biraz daha ön tarafa geldim." dedi.

Yangından kaçan ayı gönüllüye saldırdı: Genç adam yaşadığı dehşeti anlattı

"BİRLİKTE DÜŞTÜK, BİRLİKTE KALKTIK"

Ayının kendisine burada saldırdığını kaydeden Kaya, "Böğürtü gibi bir uğultu duydum. Ayı üzerime doğru koşuyordu. Kaçmaya fırsatım olmadı, gördüğümde aramızda 3 metre kadar vardı. Beni altına aldı. Boğuştuk, suratıma doğru saldırıyordu. Kolumu ısırdı. Nasıl yaptım bilemiyorum, elimi ağzına koydum dilini bastırdım. O ara bıraktı beni. Daha iyi ısırmak için kendisini geriye doğru atıyordu. Kafasını salladığı esnada ayıyı üzerimden attım. Ayağa kalktı ve yukarılara boynuma saldırmaya başladı.

Yangından kaçan ayı gönüllüye saldırdı: Genç adam yaşadığı dehşeti anlattı

Kaçmak istedim ama bu kez de bacağımdan yakaladı, boğuşmaya başladık. Ben bunu savurdum, taşa çarptı. Ben de düştüm. Sonra birlikte kalkınca bu kez kaçtı. Yanımdaki polarla kan kaybı olan yere turnike yaptım. Sonra arkadaşlar beni sağlık ekiplerine götürdü" ifadeleriyle dehşet anlarını anlattı.

Felsefe bölümü son sınıf öğrencisi de olan Özkan Kaya, daha önce çıktığı dağlarda da ayı gördüğünü ve kendisine saldıran ayının orta büyüklüğün üzerinde olduğunu söyledi. Bileğinde ve kolunda kırık olan Özkan Kaya, ağrıları olduğunu belirten Kaya, "Isırıklar var vücudumda. Bileğimde kırık var. Bacağımda ve kolumda derin ısırıklar var. Ağrılarım oluyor" cümleleri ile sağlık durumunu özetledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...