Tgrt Haber
28 Temmuz 2019 12:39

Tarlaları talan eden domuzlar avcıların hedefi oldu

Aydın'da çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen domuzlardan ürünleri korumak için gece nöbetine kalan köylüler, iki domuz vurdu. Oldukça büyük olan domuzlar görenleri şaşırttı.

Tarlaları talan eden domuzlar avcıların hedefi oldu
domuz,,tarla,,sürek avı,,avcı,

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Güzelköy ve çevresinde mısır tarlalarına dadanan domuz sürüleri çiftçileri canından bezdirdi.

NÖBET SİSTEMİ KURDULAR

Aydın çiftçisinin tarlada en büyük sıkıntısının domuzlar olduğunu ve bu yıl yakın zamanlarda görülmemiş bir domuz popülasyonu yoğunluğu olduğunu belirten köylüler ürünleri korumak için kendi aralarında nöbet sistemi kurmaya başladı. Köşk Güzelköy sakinlerinden İsa Süzer domuzların tarıma verdiği zararın sadece Aydın bölgesinde milyonlara ulaştığını belirterek sıkıntının her geçen gün arttığını belirtti. 

"SÜREK AVI YAPILMALI"

Tarım açısından bol yağışlı bir yıl geçirdiklerini ve toprak veriminin de gayet güzel olduğunu belirten köylüler, "Yağışlar güzel oldu. Suyumuz da var. Ancak domuzlardan dolayı ürün alamaz hale geldik. Girdiği tarladan karnını doyurup gitse hiç canımız yanmayacak. Bir gecede onlarca dönüm ekili alanı talan ediyor. Bu nedenle domuz nöbeti tutmaya başladık. Biz denk gelirse vuruyoruz ama bölgede geniş çaplı bir sürek avı yapılmaz ise bu yıl incirler de ciddi zarar görür" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...