Tgrt Haber
30 Aralık 2021 14:37

Sahipsiz sokak hayvanları "yerden ısıtmalı" bakım odalarında ağırlanıyor

Sahipsiz hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında 81 ilin valilik ve belediyelerine genelge gönderildi. Belediyeler 7/24 esasıyla denetim yapacak, sahipsiz hayvanlar bakımevlerine götürülecek. Konya'da da hizmet veren Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, çeşitli komplekslerin yanı sıra laboratuvar, röntgen üniteleri, acil müdahale odaları ve kuvözlerin yer aldığı hastanesiyle ile sahipsiz misafirlerini ağırlıyor.

Sahipsiz sokak hayvanları "yerden ısıtmalı" bakım odalarında ağırlanıyor
Sahipsiz sokak hayvanları

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, örnek olacak uygulamalarla dikkati çekiyor. 2 bin 500 hayvan kapasiteli merkezdeki yaralı hayvanlar için tam teşekküllü hayvan hastanesinde; laboratuvar, röntgen üniteleri, acil müdahale odaları ve kuvözler yer alıyor.

Alttan ısıtmalı bakım odaları, yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, kulübeleri, kedi evi, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanıyla sahipsiz canlara hizmet veriliyor.

Merkezde ayrıca yıllık ortama 10 bin civarında hayvanın tedavisi, 15 binin üzerinde hayvanın aşılanması ve düzenli olarak bakımı ve beslenmesi yapılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

MERKEZ, 100 BİN METREKARE ALANA KURULU

Altay, hayvan hakları konusunda da önemli işler yaptıklarını söyledi.

Yaratılan her şeye yaratandan dolayı saygı duyduklarını ve sevdiklerini belirten Altay, şöyle konuştu:

"Özellikle son dönemde sokak hayvanlarıyla ilgili çok önemli bir gündem var. İçinde bulunduğumuz Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz 1 milyon metrekare toplam alan üzerinde 100 bin metrekare alana kurulu. Çeşitli bölümlere ayrılmış bu kompleksimizde; misafirlerimizi karşılayacağımız bir ziyaretçi merkezi, barınaklar ve hayvan hastanemiz var. Özellikle hayvan hastanemizde tüm tıbbi müdahalede bulunacak bir donanıma sahibiz. Laboratuvarlar, röntgen üniteleri, acil müdahale odaları, kuvözleri ile birlikte gelen tüm hayvanlarımıza burada destek oluyoruz. Buradaki amacımız, hayvanları en güzel şekilde misafir edebilmek. Merkezimize getirilen yasaklı olan ırklarla ilgili de ayrı bölümlerimiz var."

Sahipsiz sokak hayvanları "yerden ısıtmalı" bakım odalarında ağırlanıyor

REHABİLİTASYON SÜRECİNE KATKI İÇİN 40 BİN METREKARELİK İLAVE ALAN

Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak hayvanlarıyla ilgili ifadeleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı genelgesine uygun olarak çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, "Bu konuda öncü çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte merkezimizde 100 bin metrekare alana ilave olarak rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak için 40 bin metrekarelik yeni bir alan oluşturuyoruz." dedi.

Trafik kazaları ve yaralanmalarda acil müdahale aracı olan Canbulan'ın Türkiye'ye örnek şekilde hizmete devam ettiğini aktaran Altay, "Acil müdahale ekibimiz, bir ambulans mantığıyla yaralı hayvanı bir an önce alarak burada yapılacak işlerin tamamlanmasıyla ilgili süreci takip etmek için rehabilitasyon merkezimize getiriyorlar. Eğer burada çözüm üretemiyorsak Avrupa'nın en büyük hayvan hastanesi olan Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde işlemlerini yerine getiriyoruz. Bütün yaşayan canlılara saygı duyuyoruz ve onların insanlara zarar vermeden birlikte yaşaması için çaba gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZLERİ YAPILACAK

Altay, merkezi; Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleriyle birlikte işlettiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Konya merkezin tamamına burada hizmet veriliyor. İnşallah ilçelerimizde de hayvan barınaklarının oluşturulmasıyla ilgili ilçe belediyelerimizle yine ortak bir çalışma yürütüyoruz. Bunların bir kısım hibelerini Büyükşehir olarak biz veriyoruz. İnşallah yakın zamanda 25 bin nüfusun üzerinde olan tüm ilçelerimizde standartlara uygun hayvan rehabilitasyon merkezlerinin yapıldığına da şahitlik edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...