Tgrt Haber
03 Eylül 2021 13:52

Nandu'nun hırsızlığı sonu oldu

Kocaeli’de hırsızlığıyla gündeme gelen deve kuşu Nandu’nun çaldıkları sonu oldu. Çaldığı çakmak, anahtar, kilit gibi maddeleri yutan deve kuşu öldü.

Nandu'nun hırsızlığı sonu oldu
kocael,,nandu,,deve kuşu,

Kocaeli’de poğaça çalmasıyla gündeme gelen deve kuşu ‘nandu’nun yaptığı hırsızlıklar sonu oldu. Yanına gelenlerin elinde ne görürse çalıp yutan deve kuşu hayatını kaybetti. Nandu’nun ölümünü duyan bulunduğu okuldaki öğretmen ve öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.

Başiskele ilçesinde iki yıl önce öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla özel eğitim merkezinin yetkilileri deve kuşu familyasından olan ‘nandu’ sahiplendi. Çok küçük yaşta sahiplenilen ‘nandu’ adeta okuldakilerin elinde büyüdü. Okulun eğlencesi olan ‘nandu’ Türkiye'nin gündemine öğrenciler için gelen poğaçaları çalmasıyla da oturmuştu.

Görevliler 2 gün önce bakımını yapmak istedikleri nandu’nun hasta olduğunu fark etti. Veteriner hekime götürülen deve kuşunun midesinden kilit, anahtarlık ve çok sayıda aparat olduğu fark edildi. Ve nandu hemen ameliyata alındı. Ameliyatın ardından okula getirilen nandu hayatını kaybederken öldüğünü duyan okul çalışanları ve öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.

Nandu'nun hırsızlığı sonu oldu

“ÖLÜMÜ BİZİ ÇOK ÜZDÜ”

Fizyoterapist İrem Nur Komaz, Nandu’nun öldüğüne çok üzüldüğünü ve eksikliğini hissedeceklerini söyledi.

Nandu’nun gördüğü her şeyi yuttuğunu belirten Komaz, “Anahtarlarımız, poğaçalarımız aklınıza ne gelirse her şeyi yiyordu. Burada bizim eğlence, moral kaynağımızdı” dedi. Nandu’nun kötü bir süreçten geçtiğini ve ölümünün kendilerini çok üzdüğünü aktaran Komaz, veteriner hekimin müdahalelerine ve ameliyatlara rağmen Nandu’yu kurtaramadıklarını söyledi.

Nandu'nun hırsızlığı sonu oldu

"ÇAKMAK, KİLİT, ANAHTARLIK GİBİ ÇEŞİTLİ APARATLAR YUTUYORDU"

Seyis Cabbar Şahbaz ise Nandu’nun çocuklara katkı sağlaması için okula getirildiğini söyledi.

Kahvaltı yapan ailelerden uzun gagası sayesinde masadan bir şeyleri alıp kaçtığını belirten Şahbaz, Bandu’yu şu sözlerle anlattı: Doymayı da bilmezdi. Elinde poğaça, simit varsa yandın, kaçmak zorundasın, yoksa affetmiyordu. Bu sabah şok olduk öldüğünü görünce, keşke rüyada olsaydık. Yıkıldık personelimizdi, aileden biriydi, evladımız gibiydi.

Nandu’nun midesinden çakmak, değişik aparatlar ve kilit çıktığını belirten Şahbaz, “Elinde anahtar gördüğü zaman kovalıyordu, almadan bırakmazdı peşini. Çok üzgünüz, mutsuzuz, onun yeri dolmayacak, sevgisi de apayrıydı” diye konuştu.

Nandu'nun hırsızlığı sonu olduNandu'nun hırsızlığı sonu oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...