Tgrt Haber
17 Şubat 2022 22:31 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 22:38

15 ay sonra cesedi bulundu! 4 yıldır çözülemeyen cinayette organ ticareti iddiası

Muğla’da 2018 yılında ‘İzmir’e gideceğim’ diyen evden ayrılan Burhan Aykurt 15 ay sonra ormanlık alanında cesedi bulundu. Aykurt’un ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma organ ticareti nedeniyle öldürüldüğü iddiası araştırılmaya başlandı.

Şüpheli ifadeler sonrası ekipler cinayet dosyasını detaylı olarak incelerken 1 kişi tutuklandı 1 kişi ise gözaltına alındı.
Şüpheli ifadeler sonrası ekipler cinayet dosyasını detaylı olarak incelerken 1 kişi tutuklandı 1 kişi ise gözaltına alındı.

Muğla’da 2018 yılında evden ayrılan ve 15 ay sonra ormanlık alanda cesedi bulunan Burhan Aykurt soruşturması derinleştiriliyor. Ceset üzerinde Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemede Burhan Aykurt’un ölümünün ‘ateşli silah’ ile yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları ile birlikte kafa içi travmatik değişimler sonucu meydana geldiği ortala çıkması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince tahkikata başlandı.

SAHTE KADIN PROFİLİ İLE TANITTI 

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından oluşturulan özel ekip, faili meçhul olayın aydınlatılması için çok yönlü yapılan fiziki ve teknik çalışmalar neticesinde; olayın şüphelisinin M.Y.İ. olduğu tespit edildi. Cinayet Büro ekipleri tarafından M.Y.İ. Dalaman ilçesinde gözaltına alındı. Alınan ifadesinde çelişkili cevaplar vermesi üzerine itirafta bulunmak istediğini belirtti. Şüpheli, o dönemde kendisini Burhan Aykurt’a sahte Facebook kadın profili üzerinden tanıtarak cinayetin işlendiği ormanlık alana çektiğini, öz amcası ve yanındaki 3 kişinin Burhan Aykurt’u organ ticareti için öldürmüş olduğunu ileri sürdü.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüpheli M.Y.İ’nin ifadesinin ardından amcası Ş.İ. gözaltına alındı. M.Y.İ. ise bugün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Ş.İ’nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...