Tgrt Haber
26 Aralık 2021 14:55

Koyunları getiremeyen çoban mesleği bıraktı! Bingöllü çobandan kötü haber

Bingöl'de çobanlık yapan ve kameralar karşısında, çıkardığı garip sesle koyunlarını çağıran Bingöllü çoban İlhan Orak, çobanlığı bıraktığını duyurdu. 13 yıl sonra yeniden ziyaretine gidilen Orak, tüm koyunlarını sattığını ve artık çobanlık yapmadığını söyledi.

Koyunları getiremeyen çoban mesleği bıraktı! Bingöllü çobandan kötü haber
bingöllü çoban,,koyun,,meslek,,çoban,,koyun çağırma sesi,

Bingöl'de geçimini çobanlık yaparak sağlayan ve koyunları çağırırken çıkardığı tuhaf sesle ünlenen İlhan Orak, tüm koyunlarını satarak mesleği bıraktığını açıkladı. Yıllar önce TRT ekranlarında yayımlanan röportajıyla gönüllere taht kuran ve garip sesle çağırdığı arkadaşının koyunlarının gelmemesiyle tüm ülkenin sevgisini kazanan Orak, artık çobanlık yapmıyor.

Koyunları getiremeyen çoban mesleği bıraktı! Bingöllü çobandan kötü haber
Bingöllü sempatik çoban, tüm koyunlarını satarak çobanlığı bıraktığını açıkladı.

13 YIL SONRA YENİ ZİYARET

 

Yıllar önce bir muhabir ziyaretinde samimiyeti ve sempatisiyle öne çıkan Bingöllü çoban  İlhan Orak, 13 yıl sonra Solhan ilçesindeki köyünde yeniden ziyaret edildi.

TRT Haber'in haberine göre, 67 yaşında olan Orak, kendisine röportaj gününü soran haberciye şunları söyledi:

"Bizim yukarı köy var oraya gittiler. Ben duydum burada. O gün de cuma günüydü. Benim de o zaman 10- 15 koyunum vardı. Onların yanındaydım. Baktım kameracı geldi. Ben de koşarak gittim, heyecanlandım da biraz. Bana ‘Hayvanlarını çağır’ dedi. Ben de çağırdım ama hayvan gelmedi. Kameracı, ‘Bunlar niye gelmedi?’ dedi. Ben de 'Benimki değil. Benimki olsa gelir. Benimki beni tanıyor’ dedim."

KOYUNLARININ HEPSİNİ SATTI

Orak, artık çobanlık yapmadığını ve koyunlarının hepsini sattığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...