Tgrt Haber
06 Eylül 2018 17:08

İstanbul’da helikopter düştü: İşadamı Halil Ünver hayatını kaybetti, 1 yaralı

Bostancı açıklarında bir helikopter düştü. Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenilen helikopter denize çakıldı. Yaralılardan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver hayatını kaybetti.

İstanbul’da helikopter düştü: İşadamı Halil Ünver hayatını kaybetti, 1 yaralı
istanbul helikopter düştü haberi,son dakika istanbul helikopter düştü,denize helikopter düştü

Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenilen helikopter Bostancı açıklarında denize çakıldı. Olayda 2 kişi yaralanmıştı.

SONDAKİKA! İstanbul'da Bostancı'da düşen helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver hayatını kaybetti.

SONDAKİKA! Bostancı sahilinde yaşanan helikopter kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

ÜNVER HAVACILIK'A AİT

Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi. 

DÜŞEN HELİKOPTER HAKKINDA VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Düşen helikopterle ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır" denildi.

PİLOT O ANLARI ANLATTI

Kazada yaralanan helikopter pilotu, hastaneye giderken yaptığı açıklamada, "Uçağı düşürmemek için denize indirmek epey çaba sarf ettim ama başaramadım." dedi.

'CEPHE GEÇİŞİNE YAKALANMIŞ OLABİLİRLER'

Deniz Arama Kurtarma Birlik Başkanı Uğur Zamanoğlu şu açıklamayı yaptı:

İstanbul'da bugün ağır cephe geçişleri vardı. Helikopterin bu yağmur ve sis bulutundan oluşan olumsuz hava koşuluna bir anda yakalandığı sanılıyor. Nazende isminde bir sivil tekne kazazedeleri kurtarıyor. Bu arada, helikopterin acil durum iniş kiti neden açılmadı sorusu dikkat çekiyor. Bu gibi acil durumlarda şişme tüpler devreye girer. Bu sırada siz helikopterden tahliyenizi yaparsınız. Ancak bu kitin açılmadığı görülüyor. Pilotun kazazedeleri hayatta tutması büyük başarı.

İSMET ÖZGÜR: DENİZE İNDİRDİMEYE ÇALIŞTIM

Helikopteri kullanan İsmet Özgür'ün hastaneye kaldırıldığında polislere "Düşürmemek için çok uğraştım, suya indirmeye çalıştım" dediği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA:

İstanbul Valiliği: İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...