Tgrt Haber
20 May 2021 09:35

FETÖ'nün gaybubet evlerine operasyon! Onlarca gözaltı var

İzmir'de FETÖ'nün gaybubet evlerine yönelik eş zamanlı 39 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda aralarında örgütte TSK imamı, eyalet imamı gibi görevlerde bulunmuş şüphelilerin de olduğu 35 kişi gözaltına alındı.

FETÖ'nün gaybubet evlerine operasyon! Onlarca gözaltı var
fetö,operasyon,gözaltı,gaybubet

İzmir'de bu sabah Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik şafak operasyonu düzenlendi.

Terör Mücadele Şube Müdürlüğ ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'de görevli şüphelilerin yakalanması için örgüt üyelerinin gizlendiği gaybubet evlerini tespit etti. 

35 ŞÜPHELİ YAKALANDI

39 farklı adrese düzenlenen operasyon sonucu 35 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında TSK'nın mahrem imamı, ihraç edilen subaylar, bölge imamı, ilçe imamı, eyalet imamı, esnaf yapılandırma sorumlusu gibi görevlerde bulunmuş kişiler de yer alıyor. 

FETÖ'nün gaybubet evlerine operasyon! Onlarca gözaltı var

YÜKLÜ MİKTARDA PARA ELE GEÇİRİLDİ

Örgüt üyelerinin kaldığı evlerden ise 1 tane sahte kimlik, 100 bin Türk Lirası, 7 bin dolar ve 4 bin euro ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülürken, ekipler firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

YURT DIŞINA KAÇIŞ HAZIRLIĞI

Yakalanan şüphelilerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığı yaptıkları öğrenildi. Gaybubet evlerinde bir araya gelen şüphelilerin para ve organizatör aracılığıyla deniz yolu üzerinden Yunanistan'a kaçma planı yaptıkları belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...