Tgrt Haber
14 Ağustos 2020 11:45 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Esrarengiz cisim ‘Van Gölü Canavarı’nı hatırlattı

Van’ın merkez Edremit ilçesinde güneşin batışını görüntülemek isteyen akademisyenin kamerasına; metrelerce uzunlukta, sırtında çentiği bulunan ve hızlı hareket eden bir canlının takılması ‘Van Gölü Canavarı’ efsanesini yeniden gündeme taşıdı.

Esrarengiz cisim ‘Van Gölü Canavarı’nı hatırlattı
Van Gölü canavarı

Geçtiğimiz günlerde Edremit ilçesinde gün batımını çekmek için gelen Bitlis Eren Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, görüntü montajı sırasında sıra dışı bir cisim fark etti. Uzun bir süredir Van Gölü Havzası’nda kamerasıyla çekimler yapan Dr. Öğretim Üyesi Önen, bölgede çok sayıda belgesel film hazırladı.

Edremit ilçesinde güneşin batışını çekmek için seçen Önen, daha sonra çekilen görüntünün montajını yaptı. Montaj sırasında gün batımıyla birlikte Van Gölü’nde hızlıca hareket eden ve çentiği bulunan bir cisim fark etti. Gördüğü karşısında şoke olan Önen, daha sonra bu görüntüyü birçok kişiye gösterdi.

Görüntüdeki cismi görenler ise ‘Van Gölü Canavarı’ olarak yorumladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...