Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 16:14

Doktorların müdahale etmediği yaşlı kadın hastane önünde hayatını kaybetti

Bursa Şehir Hastanesi'nde, bir poliklinik önünde yere yığılan kalp hastası yaşlı kadına doktorlar '112 çağırmak gerek' diyerek müdahale etmedi. Ambulansın gelmesiyle ilk müdahalesi yapılan kadın kurtarılamadı.

Doktorların müdahale etmediği yaşlı kadın hastane önünde hayatını kaybetti
bursa,şehir hastanesi,hastane,yaşlı kadın,doktor

Bursa Şehir Hastanesinde, bir poliklinik binası önünde fenalaşarak yere yığılan kalp hastası kadına hiçbir yetkili müdahale etmedi. Doktorların '112 çağırmanız gerek' diyerek ilgilenmediği kadının geciken müdahale nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilirken o anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Hastane bahçesindeki kahreden ölüm, sabah saatlerinde Şehir Hastanesi bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, hastane bahçesinde bulunan bankta oturan 66 yaşındaki kalp hastası Güllü Gülfidan isimli yaşlı kadın, fenalaşıp yere düşerek başından yaralandı. Kadının yere yığıldığını gören vatandaşlar, hemen hastane personeli ve güvenlik görevlilerine haber verdi. Vatandaşların iddiasına göre, yaşlı kadına 112 acil çağrı merkezine ihbarda bulunulmadan müdahale edilemeyeceğini söyleyen hastane görevlileri müdahale etmedi. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar ile hastane güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

POLİSLER İNCELEME BAŞLATTI

Daha sonra vatandaşlar, yaşlı kadını kurtarmak için 112'ye ihbarda bulundu. Uzun süre bekledikten sonra olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaşlı kadına hemen kalp masajı yapmaya başladı. Durumu ağır olan kadın hastanenin acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen yaşlı kadın hayatını kaybetti. Olay sonrası polis ekipleri inceleme başlattı.

"AMBULANS 20 DAKİKA SONRA GELDİ"

Olayın yaşandığı sırada hastaneye personelinin tedavisi için gelen Sıtkı Helvacı, “Personelimi hastaneye götürmüştüm. Bahçede yerde yatan bir hanımefendi gördük. Yanına gittiğimizde yaklaşık 10 dakikadır yerde yatıyordu. Çağırmışlar ama içeriden kimse müdahale etmiyordu. Biz de tekrar gittik, güvenlik görevlilerine, polise tek tek söyledik, ama kimse dışarıdaki hastaya müdahale edemeyeceğini söyledi. Biz de hastane önüne ambulans çağırdık. Ambulans yaklaşık 20 dakika sonra geldi." dedi.

"BURADA BİR DRAM YAŞANDI"

Hastanede olduğu halde kadına kimsenin müdahale etmediğinin altını çizen Helvacı, şöyle konuştu: 

"Burası Bursa’nın en modern ve en büyük hastanesi. Burada bir dram yaşandı. Hanımefendi, kimse müdahale etmediği için göz göre göre öldü. İlk düştüğünde nefes alıyordu. Kimseye müdahale ettirmediler. Çünkü sorumluluk alacağımızı söylediler. Dokunmamızı istemediler. Biz hastayı içeriye taşıyacaktık."

İçeriye girdiğimizde, doktorlar da dışarıda olduğu için, biz müdahale edemeyiz dediler. Güvenlik görevlileri de, biz anons geçtik, yapacak bir şeyimiz yok dediler. Ambulans geldiğinde de dışarıdaydılar ve müdahale yaptılar. Tam bir rezaletti”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...