Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 17:25

Doğu ekspresi bilet fiyatları: Doğu ekspresi seferleri başladı mı?

Doğu Ekspresi seferlerinin ne zaman başlayacağı belli oldu. Peki, Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Dairesi Başkanlığı tarafından Doğu Ekspresi sefer tarihleri açıklandı.

Doğu ekspresi bilet fiyatları: Doğu ekspresi seferleri başladı mı?
Doğu ekspresi bilet fiyatları,doğu ekspresi seferleri,TCDD

Doğu Ekspresi turuna çıkmak isteyenler, Doğu Ekspresi sefer tarihlerini araştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda oldukça büyük rağbet gören Doğu Ekspresi seferleri kaldığı yerden devam edecek. Doğu Ekspresi seferlerinin tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu.

DOĞU EKSPRESİ SEFER TARİHLERİ

Doğu Ekspresi seferlerinin tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu. Doğu Ekspresi seferleri 12 Temmuz 2021 tarihinde başlayacağı açıklandı. İlk sefer Doğu Ekspresi 13 Temmuz 2021 tarihinde ise Kars'tan Ankara'ya hareket edecek.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI

Doğu Ekspresi seferine katılmak isteyenler, Doğu Ekspresi güzergâhını araştırıyor. Doğu Ekspresi güzergahı Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars'tan oluşmaktadır. Doğu Ekspresi ara duraklarda birkaç dakika dururken ana duraklarda bu süre 10-15 dakika oluyor. Ankara ve Kars arasındaki güzergahta ilerleyen Doğu Ekspresi yolculuk süresi 24 saati geçiyor.

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI

Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2021 rakamlarına göre 48 ile 188 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Doğu Ekspresi örtülü kuşetli vagon bilet fiyatları şu şekilde;

- Tam: 78 TL

- Öğretmen, öğrenci, basın ve 60-64 yaş: 69.50 TL

- 65 yaş ve üstü ile çocuk (7-12 yaş): 49 TL

Yatırılabilen koltuk olarak adlandırılan Pulman bilet fiyatları şu şekilde;

- Tam: 58 TL

- Öğrenci (13–26 yaş) 49,50 TL

- 60-64 yaş: 49,50 TL

- 65+ Yaş: 29.0 TL

- Çocuk(7–12): 29.00 TL

- Basın,Öğretmen: 49.50 TL

DOĞU EKSPRESİ BİLET NASIL ALINIR?

Doğu Ekspresi biletini TCDD'nin internet sitesinden alabilmeniz mümkün. Site üzerinden güncel fiyatlar ve seferlerin müsaitlik durumunu öğrenebilirsiniz. Online olarak bilet alındığında yolculuğa dair tüm detaylar mail ya da telefon yoluyla iletilir. Trene binerken bilet için gelen mesajı görevlilere göstermeniz yeterlidir. Doğu Ekspresi biletlerinin satışa çıkacağı saate ilişkin henüz net bir bilgi verilmedi. TCDD henüz bir bilgi vermese de biletlerin gece 2'de satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...