Tgrt Haber
05 Şubat 2024 09:13 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 09:14

Çocuklara depremi unutturmak için kayak merkezine akın ettiler

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremleri unutturmak için çocukları Yedikuyular Kayak Merkezi'ne götürdüler.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
deprem,Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler sonrası 11 ilde yüzbinlerce insan etkilenmişti.

Depremin yıldönümünde, vatandaşlar streslerini azaltmak için Kahramanmaraş'ta bulunan Yedikuyular Kayak Merkezi gelerek eğlendi. Kayak merkezine gelen vatandaşlar kar topu oynayıp, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

''ÇOCUKLAR EVDE DURMUYOR''

Dron ile çekilen görüntülerde vatandaşlar kayak merkezine yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Çocukları eğlendirmeye getirdiklerini söyleyen Mesut Göçker, “6 şubat depreminin psikolojik sorunlarını atsınlar diye buraya getirdik. Yarın okulda açılacağı için gezelim dedik. Çocukları eğlendirmeye getirdik. Artçılar devam ettiği için, çocuklar evlerde durmak istemiyorlar. Konteynerleri tercih ediyorlar. Çocuklar stres atsınlar eğlesinler diye geldik” dedi.

Fatih Köşken ise, “Yarıyıl tatiliydi. Asrın felaketi bir deprem yaşadık. Bunun yıl dönümü de geliyor. Çocuklara depremi unutturmak, yarıyılda eğlence olsun diye buraya getirdik” şeklinde konuştu.

Çocuklara depremi unutturmak için kayak merkezine akın ettiler - 1. Resim

''GEÇMEYECEK''

Meryem Kahraman ise, “Üniversite öğrencisiyim. Hataylıyım. Benimde kayıplarım var. Kafa dağıtmaya birazda eğlenmeye geldik. Kardeşim ve kuzenlerimle birlikte Kahramanmaraş geldik. Stres ve üzüntümüzü atmak istedik. Geçmeyecek ama bir duygu değişimi olmasını istedik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...