Tgrt Haber
15 Şubat 2024 18:42 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 18:55

Beyin kanaması geçiren 112 yaşındaki kadın, operasyon sonrası hayata tutundu

Gümüşhane'de 112 yaşındaki Gülhanım Nas adlı kadın, ileri yaşına rağmen Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde başarılı bir beyin ameliyatı sonrası sağlığına yeniden kavuştu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yaşayan 112 yaşındaki Gülhanım Nas, geçen hafta Cuma günü yakınları tarafından vücudunun sağ tarafında kuvvet kaybı ve bilinç bulanıklığı şikayetiyle Kelkit Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve yoğun bakım ünitesine alındı.

Beyninde kanama tespit edilen Nas, daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada, hastanın beyin zarının altında yaklaşık 3 santimetre kalınlığında büyük bir kanama tespit edildi ve Beyin Cerrahı Op. Dr. Bedrettin Özsoy tarafından muayene edildi.

AMELİYAT 1 SAAT SÜRDÜ

Ameliyat gerektiren riskli bir durum olmasıyla birlikte, Op. Dr. Özsoy, anestezi ekibinin çalışmasıyla hastayı tamamen uyutmadan sadece kafa derisinin uyuşturulmasıyla ameliyata aldı. Yaklaşık 1 saat süren başarılı operasyonun ardından Gülhanım Nas, yoğun bakım servisine alındı ve hızlı bir iyileşme süreci geçirdi.

Beyin kanaması geçiren 112 yaşındaki kadın, operasyon sonrası hayata tutundu - 1. Resim

HAFTA SONU TABURCU EDİLECEK

Vücudunun sağ tarafındaki kuvvet kaybı ve bilinç bulanıklığı gerileyen hasta, bir gün sonra servise alındı. Başarılı ameliyat nedeniyle doktor ve sağlık ekibine teşekkür eden hasta yakınları, yaşlı kadının hafta sonu taburcu edileceğini öğrendiler.

Beyin kanaması geçiren 112 yaşındaki kadın, operasyon sonrası hayata tutundu - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...