Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 19:13

Dikkat! Bazı il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı

İstanbul Şile ve Sarıyer ilçelerinde denize girmek yasaklandı. Sakarya, Kocaeli ve Düzce'nin sahil kesimlerinde de, şiddetli rüzgar ve yoğun dalga nedeniyle denize girilmesi yasaklandı.

Dikkat! Bazı il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı
Plaj,Deniz,Yasak,İstanbul,Kocaeli,Boğuşma,Kayıp

Bugün Marmara Bölgesi'nin bazı bölgelerinde etkisini gösteren yağış ve şiddetli fırtına nedeniyle çoğu plajda boğulma tehlikesiyle karşılaşıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, plajlarda suda boğulmalara karşı atlı birliklerle denetim yaptı ve vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU

Jandarma Asayiş ekipleri, Motosikletli Asayiş ve Trafik ekipleri, Jandarma Trafik Timi, Su Altı Arama-Kurtarma Timi ve Atlı Jandarma Timi olmak üzere toplam 4 bin 419 personelle İçişleri Bakanlığı genelgesi çerçevesinde denetim gerçekleştirdi. Sarıyer Gümüşdere Plajı'nda atlı timle denetim yapan ekipler, olumsuz hava şartları ve aşırı dalga nedeniyle vatandaşların denize girmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu duyurdu.

Dikkat! Bazı il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı

Plajda görevli cankurtaranlar, megafonla da bu uyarıyı vatandaşlara iletti. Anonsların ardından vatandaşlar plajları boşalttı. Jandarmalar da denizdeki akıntı konusunda halka bilgilendirici broşürler dağıttı.

Dikkat! Bazı il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı

İstanbul Şile ve Sarıyer'de, Sakarya, Kocaeli, Düzce'nin bazı sahil kesimlerinde, 2 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle denize girilmesi yasaklandı Sahillerde görev yapan ekiplere vatandaşları bilgilendirmeleri konusunda talimat verildi.

ŞİLE'DE 1 KİŞİ BOĞULDU

Şile Ayazma Plajı’nda sabah saatlerinde denize giren 3 kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Kaybolan 3 kişiden 1’nin cesedine ulaşıldı. Suriyeli olduğu öğrenilen kişi morga kaldırılırken, 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan, havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisinde denize girmek yasaklandı.

Dikkat! Bazı il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı

KANDIRA'DA 23 YAŞINDAKİ GENÇ KAYBOLDU

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Bağırganlı plajında bir genç, yüzmek için girdiği denizde dalgalara kapılarak kayboldu. Gencin bulunması için bölgeye sevk edilen ekipler arama çalışması başlattı.

Dikkat! Bazı il ve ilçelerde denize girmek yasaklandı

3 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sabah saatlerinden itibaren Şile’deki tüm sahil ve plajlarda denize girmenin yasaklandığı açıklandı. Açıklamada ek olarak, “Yoğun dalga ve akıntıda kaybolan diğer 3 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları cankurtaran ve sahil güvenlik ekiplerimiz tarafından devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...