Tgrt Haber
29 Ağustos 2021 22:49

Bangladeş DSÖ ile anlaştı: 100 milyon doz aşı alıyor

Bangladeş, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile 100 milyon doz koronavirüs aşısı için anlamaya varıldığını açıkladı. Anlaşmanın Küresel Erişim Programı (COVAX)) kapsamında gerçekleştirildiği duyuruldu.

Bangladeş DSÖ ile anlaştı: 100 milyon doz aşı alıyor
Bangladeş,Aşı,Koronavirüs,Kovid-19,DSÖ

Bangladeş Sağlık Bakanı Zahid Maleque, bir mitingde yaptığı konuşmada, COVAX kapsamında imzalanan anlaşma ve aşı teminine ilişkin açıklamasında, "Ülkemizin her vatandaşına aşı tahsis etmeye kararlıyız." dedi. Maleque ayrıca, hükümetin Çin ile 75 milyon doz Kovid-19 aşısı satın almak için bir anlaşma imzaladığını da sözlerine ekledi.

HAYATINI KAYBEDELERİN ASYISI 26 BİNE YAKLAŞTI

165 milyon civarında nüfusa sahip Güney Asya ülkesi Bangladeş'te Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bine, toplam vaka sayısı 1,5 milyona yaklaştı. Ülke çapında süren aşılamada toplam 26 milyon dozdan fazla aşı yapıldı.

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR İÇİN AŞI UYGULAMALARI

Bangladeş hükümet yetkilileri ve yardım kuruluşları tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açık, Myanmar'dan kaçıp ülkedeki kamplarda yaşayan 1 milyondan fazla Arakanlının koronavirüse karşı aşılanmaya başladığı açıklanmıştı. Yetkililer, ulusal aşı uygulamalarının yanı sıra 34 kampta aşılamanın yapıldığını belirtti.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonundan (IFRC) yapılan açıklamada, yaklaşık 500 personel ve gönüllünün, kamplardaki aşılama kampanyasına destek verdiği kaydedildi. Açıklamada, Kovid-19'la mücadelede ön saflardaki sağlık çalışanlarına, 55 yaş ve üstü kişilere öncelik verildiği aktarıldı.

Aşılama kampanyasının ilk grubunda 65 bin mülteciye aşı uygulanacağı ifade edildi. Rohingya krizinden en çok etkilenen ülke olan Bangladeş, 1,2 milyondan fazla Arakanlı mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Bangladeş DSÖ ile anlaştı: 100 milyon doz aşı alıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...