Tgrt Haber
15 Haziran 2021 15:25

Bağımlılık yapan ilacı yazmayan doktora silahlı saldırı

Kayseri'de görevli Nöroloji Doktoru Erdal Kurt, bağımlılık yapan ilacı yazmadığı gerekçesiyle bir hastası tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Bağımlılık yapan ilacı yazmayan doktora silahlı saldırı
kayseri,,doktor,,saldırı,,ilaç,

Pandemi döneminde büyük zorluklar yaşayan sağlık personellerine yönelik şiddete yenisi eklendi. Kayseri'nin Develi ilçesinde bir doktor silahlı saldırıya uğradı. Camicedit Mahallesi'ndeki olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. 

İlçe Devlet Hastanesi'nde görev yapan Doktor Erdal Kurt, iş çıkışında M.G.'nin (37) silahlı saldırısına uğradı. Kurşunların vücuduna isabet etmesi sonucu yaralandı. İlk müdahalenin ardından Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavisi devam eden Erdal Kurt'un sağlık durumu ise iyiye gidiyor. Doktor Kurt, başından geçen dehşet anlarını gazetecilere anlattı.

BAĞIMLILIK YAPAN İLACI YAZMADIĞI İÇİN SALDIRMIŞ

Develi Devlet Hastanesi'nden çıktıktan sonra eve doğru giderken arkasından birinin kendisine bağırdığını söyleyen Erdal Kurt, sese doğru döndüğünde saldırganın silahı çekip ateş ettiğini söyledi. O anda refleks olarak eğildiğini belirten Kurt, "Eğilmesem kafama saplanacaktı. Üzerine doğru koşmaya başladım, koşarken ikinci defa ateş etti. İkinci defa ateş edince bacağıma saplandı. Üçüncü kez ateş etmesine fırsat vermeden çöktüm, silahını aldım, yere yatırıp etkisiz hale getirdim ve polise teslim ettim. Uyuşturucu bağımlısı birisi. Daha önce 8 defa olay işlemiş. Daha önce bana ilaç yazdırmak için geldi ama bende kaydı yok. Direkt 'kayıtsız olarak gelip bağımlılık yapan ilaçları yazdırabilir miyim' diye soruyorlar. Biz onlara tabii ki yazmıyoruz. Yazmayınca da bazıları gerçekten anlayışlı oluyorlar, bazıları da böyle psikopat oluyorlar. Öyle olunca da müdahale ettim, kendimi savundum ve polise de teslim ettim" şeklinde konuştu.

Bağımlılık yapan ilacı yazmayan doktora silahlı saldırı

"MESLEĞİMİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİM"

Mesleğini sevdiği ve saldırıya rağmen doktorluğa devam edeceğini belirten Erdal Kurt, "Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet gerçekten çok üzücü. Yasaların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sağlık çalışanlarını korumakta yetersiz kalıyor, boşluklar var. Bunların doldurulması gerekir. Dün ben ölebilirdim. Benden sonra başka hekim arkadaşlarımız ölebilir. Bu inşallah son olsun diyoruz ama olmayacak. Ben nöroloji hekimiyim, mesleğime aşık birisiyim. Mesleğimi asla değiştirmeyeceğim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...