Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 09:37

Sesi duyan vatandaş kurtardı: Yeni doğan bebeği çantaya koyup çalıların arasına attılar

Arnavutköy'de bulunan Şehir Parkı'nda, bir vatandaşın dikkati sayesinde, çalılıkların arasındaki çantanın içinde yeni doğmuş bir bebek bulundu. Sesi duyan duyarlı vatandaşın yetkililere haber vermesiyle bebek hastaneye kaldırılırken polis, ailesini bulmak için çalışma başlattı.

Sesi duyan vatandaş kurtardı: Yeni doğan bebeği çantaya koyup çalıların arasına attılar
arnavutköy,bebek,çalılık,park

İstanbul, Arnavutköy'de parktaki bir vatandaşın dikkati sayesinde, çalılıkların arasında yeni doğmuş bir bebek bulundu. Sesi fark ederek yetkililere haber veren vatandaşın ihbarının ardından polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

Saat 16.30 sıralarında, hastaneden dönüşte parkta dinlenmek isteyen Cengiz İlk, Arnavutköy Şehir Parkı'ndaki ağaçlık alandaki çalılıkların arasından ses duydu. Duyduğu sesi kontrol etmek için ağaçlık alana giden vatandaş çantaya koyulmuş bir bebek buldu. Vatandaşın haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

"ÜZERİNDE LEKELER VARDI"

Yeni doğmuş bebeği bulan Cengiz ilk o anlar ile ilgili şöyle konuştu:

Sesi duyan vatandaş kurtardı: Yeni doğan bebeği çantaya koyup çalıların arasına attılar

“Ben hastaneden geldim ve yorgundum,  buradaki alana uzandım. 10 - 15 dakika geçtikten sonra bir ses duymaya başladım. Bunun üzerine dal diplerine baktım, iyice yaklaşınca da sesin çantadan geldiğini fark ettim. Çantayı açıp baktığımda içerisinde yeni doğmuş bir bebek gördüm. Üzerinde lekeler vardı. Burada gezen motorlu güvenliklere haber verdim."

"Güvenlikler gelip hemen gelip bebeği çıkardılar, polise ve ambulansa haber verdiler. Ambulans, sağlık kontrolleri yapılması açısından bebeği hastaneye götürdü. Sonra da polisler geldi. Bebek kundağa sarılıydı, kundağın içinden peçete düştü. Bir eczaneye ait ilaç poşeti de vardı üzerinde. Poşetin içerisinde ne olduğunu göremedim, polis ekipleri burada çalışma yapıyorlar”

Parkta bulunan bebeği orya kimin bıraktığı ile ilgili çalışma başlatan polis ekipleri parkta ve civarda bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Henüz bebeği kimin bıraktığı belli olmazken polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...