Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 15:56

4 çocuğu açlıktan bayılan anne eve geri döndü

Antalya’da evini terk ettikten sonra 4 çocuğu açlıktan baygın halde bulunan anne geri döndü. Kendini suçlu hissettiğini söyleyen anne “Pişmanım” dedi.

4 çocuğu açlıktan bayılan anne eve geri döndü
Antalya,anne

Antalya’da babalarıyla birlikte evde bakıma muhtaç halde bulunan biri 5 aylık ve yaşları 1,3,5 olan 4 çocuk devlet korumasına alındı. 4 çocuk annesi Gizem Y.’nin bir gün önce eşi Onur Y. İle tartıştıktan sonra evi terk ettiği öğrenildi. Komşular evde bulunan çocukların uzun bir süredir iyi bakılmadığını ve son durumlarının kötü olduğunu fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, içeriye girdiklerinde 1,3,5 yaşında ve henüz 5 aylık çocukların bazılarının baygın, bazılarının da halsiz olduğunu fark etti.

4 çocuğu açlıktan bayılan anne eve geri döndü

BABA ÇOCUKLARINI VERMEK İSTEMEDİ

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocukları hastaneye götüreceğini ve tedavi olmaları gerektiğini söylemelerine rağmen baba Onur Y., polis ekiplerine uzun süre direndi. Polis ekipleri çocukları kucaklayarak sağlık ekiplerine teslim etti. Çocukların devlet korumasına alınacağını öğrenen baba Onur Y. , sinir krizi geçirdi.  Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü devreye girerek çocukları koruma altına aldı. İl Müdürlüğünün uzman ekipleri, çocukların sağlık durumunun yanı sıra ailenin gerekli yükümlülükleri yerine getirip getirmediği konusunda inceleme yapacağı öğrenildi. Çıkan sonuna göre, çocukların aileye geri verilmesi ya da korunmaya devam edilecek.

4 çocuğu açlıktan bayılan anne eve geri döndü

ANNE OLAYI ÖĞRENİNCE DÖNDÜ

Gece saatlerinde evine geri dönen anne Gizem Y. kalp rahatsızlığı çeken babasının rahatsızlığından ötürü İstanbul’a yola çıktığını belirtti. Gizem Yangöz, çocukları uzun yola götürmek istemedikleri için eşiyle konuştuğunu ve onun bilgisi dahilinde yola çıktığını söyledi. Yangöz, “Zaten buraya gelirken onları uzun yoldan getirmiştik. Çocuklar uzun yolu çekemez diye kendisi söyledi. ‘Gerekirse komşulara söylerim, gerekirse de bakıcı tutarız’ dedi. İstanbul’a giderken Adapazarı’ndan hemen döndüm. Geldiğimde çocukları hastaneye götürmüşlerdi, ardından da yetiştirme yurduna aldıklarını öğrendim” dedi.

4 çocuğu açlıktan bayılan anne eve geri döndü

“PİŞMAN OLDUM”

Çocuklarının ikisinin engelli olduğunu aktaran Yangöz, maddi sıkıntılar nedeniyle evlerindeki eşyaları tamamlayamadığını söyledi. Çocukların devlet korumasına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Anne Yangöz, “Eşim de yeni işe başladı, maaşını yeni alacak. Bu devirde geçinmek biraz zor. Evimin eşyalarının tamamlayıp, devlete ‘ben tamamladım artık çocuklarıma bakabilirim’ demek istiyorum” ifadesini kullandı. Yangöz olayla ilgili pişman olduğunu ve kendisini suçlu hissettiğini söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...