Tgrt Haber
04 Ekim 2021 15:36

'10 bin dolar karşılığında tıp eğitimi' vaadinin arkasından dolandırıcı şebekesi çıktı

Tıp fakültesinde eğitim görme vaadiyle Türkiye'ye getirilen yabancı uyruklu 178 kişi, kendilerinden 10 bin dolar alındıktan sonra kayıt süreleri sona ermesine rağmen kayıtları hala yapılmayınca dolandırıldıklarını anladı. Grup, kendilerini dolandıran yabancı uyruklu 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

'10 bin dolar karşılığında tıp eğitimi' vaadinin arkasından dolandırıcı şebekesi çıktı
tıp fakültesi,,dolandırıcı,,vurgun,

Ürdün, Filistin, Tunus ve Suriye uyruklu 178 kişilik grup, tıp fakültesinde öğrenim görme vaadiyle Türkiye'ye getirilerek dolandırıldı. Kişi başı 10 bin dolar aldıktan sonra grubu 5'er kişilik evlere geçici olarak yerleştiren 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusu dilekçesine göre Ankara'da 3 ay önce kurulan şirket, İsveç hükümetinin Türkiye'de tıp öğrenimi görecek yabancı uyruklu öğrencilere burs vereceğini duyurdu. Ardından Türkiye'deki tıp fakültesine kaydını yapmak isteyen bazı gençlerden 10'ar bin dolar alan şirket yetkilileri, bu şekilde Türkiye'ye gelecekler için kısa süreliğine kalabilecekleri yer temin etti.

32 KİŞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kiralık evlere 5'er kişilik gruplar halinde yerleştirilen gençler, üniversitelerin kayıt süreleri sona erince dolandırıldıklarını anladı. Bunlardan 32'si avukatları aracılığıyla şirket yetkilileri Irak uyruklu Faisal Ali İsmail Suleman, Lokman Muhammed Suleyman ile Ürdün vatandaşı Haitham Abdallah Dhib hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Ankara Adliyesi'nin önünde açıklama yapan avukat Mehmet Emin Bozyiğit, Filistin, Tunus, Suriye ve Ürdünlü 178 kişinin Türkiye'de tıp öğrenimi görme vaadiyle dolandırıldığını söyledi.

SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şirketin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Bozyiğit, "Şirket yöneticileri, İsveç hükümetinin vereceği bursla 10 bin dolar karşılığında yabancı uyruklu öğrencilere tıp fakültesini 6 yıl boyunca okutma vaadinde bulunmuşlar. Bununla ilgili basit bir sözleşme hazırlayıp öğrencilere ve ailelerine imzalatmışlar. Bu şekilde dolandırılan 178 kişi var ve sayı her geçen gün artıyor." ifadelerini kullandı.

2 MİLYON DOLARLIK VURGUN

Şirket yetkililerinin öğrencilerden yaklaşık 2 milyon dolar topladığını öne süren Bozyiğit, Ankara'nın yanı sıra İstanbul ve Bursa'da da benzer olayların yaşandığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...