Tgrt Haber
25 Haziran 2023 23:39 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 01:05

Son dakika! Filenin Efeleri tarih yazdı: Milliler Altın Lig'de şampiyon oldu

Son dakika haberi: A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna'yı 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Filenin Efeleri tarih yazdı: Milliler Altın Lig'de şampiyon oldu
Son dakika

Hırvatistan'ın Zadar kentinde düzenlenen Dörtlü Final yarı finalinde geçen yılın şampiyonu Çekya'yı 3-2 mağlup eden Filenin Efeleri, finale yükseldi. Dörtlü Final yarı finaldeki diğer takımlardan Ukrayna ise Hırvatistan'ı 3-1 yenerek finalde A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın rakibi oldu.

Türkiye, 2004'ten bu yana farklı isimlerle yapılan organizasyonun en başarılı ülkesi konumunda bulunuyor. Turnuvaya 12 kez katılım gösteren Filenin Efeleri, 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

MİLLİLER, FIVB CHALLEGER KUPASI'NA KATILMAYA HAK KAZANDI

2019 ve 2021 yıllarında zirveye çıkan Ay-yıldızlılar, geçtiğimiz sene ise finalde Çekya'ya yenilmişti. Bu arada 2023 Avrupa Altın Ligi'nde finale kalan A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Challenger Kupası'na katılmaya da hak kazandı. 27-30 tarihlerinde Katar'da yapılacak.

Son dakika! Filenin Efeleri tarih yazdı: Milliler Altın Lig'de şampiyon oldu

BAKAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Erkek Voleybol Takımı’nı tebrik etti. Bakan Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hırvatistan'ın Zadar kentinde düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan A Milli Erkek Voleybol Takımımızı kutluyorum. Filenin Efelerinin kazandığı şampiyonlukta emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, A Milli Erkek Voleybol Takımımızın başarılarının devamını diliyorum.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...