Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 15:39 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 16:20

İnsan duygularını algılayabiliyor: İşte karşınıza Xiaomi'nin insansı robotu CyberOne!

Tüketici elektroniği şirketlerinden Xiaomi, dün gerçekleştirdiği etkinlikte yeni ürünlerinin yanı sıra insansı robotunu da sergiledi. Henüz demo olarak sergilenen CyberOne'a gelin yakından göz atalım...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Xiaomi
İnsan duygularını algılayabiliyor: İşte karşınıza Xiaomi'nin insansı robotu CyberOne!
cyberone,robot,teknoloji

Yıllar önce Türkiye pazarına girdiğinde sıradan bir şirketmiş gibi görünen Xiaomi, bugün teknoloji devleri arasında zirveye oynuyor. Akıllı telefon, tablet, bilgisayar, ev aletleri ve daha birçok ürüne sahip şirket, özellikle son dönemde önemli inavasyonlara imza atıyor.

Çinli teknoloji devi, 11Ağustos düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. Mix Fold katlanabilir telefonuyla dikkatleri üzerine çeken firma, akıllı telefon pazarındaki başarısını bir kez daha gösterdi. Tüketici elektroniğine ek olarak Xiaomi, etkinliğin sonuna doğru ilerlerken insansı robotunu da sergiledi.

KARŞINIZDA İNSANSI ROBOT CYBERONE

Yeni akıllı telefon ve akıllı saatini tanıtan Xiaomi, şirket bünyesinde geliştirilen insansı robotunu da gösterdi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikte firma, robot köpeği CyberDog'u tanıtmıştı. Şimdi ise şirket, bir yıl sonra robot alanında ne kadar ilerlediğini gösteren CyberOne insansı ürününü de sergiledi.

Xiaomi CEO'su Lei Jun, etkinlik sırasında robotu anlattı. CyberOne'ın insansı bir robot olduğunu belirten Jun, bu robotun gelecekte yapabileceklerine de değindi. Ancak CyberOne'ın öne çıkan en önemli özelliği duygularıalgılıyor olması...

İnsan duygularını algılayabiliyor: İşte karşınıza Xiaomi'nin insansı robotu CyberOne!

Yukarıdaki videodan da görüldüğü üzere Xiaomi CyberOne, etkinliğin yapıldığı sahnede şirketin CEO'sunun yanına gelerek çiçek veriyor. Tıpkı diğer insansı robotlarla benzerlik gösteren CyberOne, akıllı telefon üreten bir şirketin bu noktada ne kadar önemli bir ilerleme kaydettiğini de ortaya koyuyor.

DUYGULARI ALGILAYABİLİYOR

Demo robotu hakkında konuşan Xiaomi CEO'su, CyberOne'ın insani duyguları algılayabildiğine dikkat çekti. Jun'un açıklamalarına göre robot; şirket tarafından geliştirilen Mi-Sense derinlik görüş modülü ile donatılıyor. 3B alan algılama özelliğine de sahip CyberOne, jest, ifadeleri ve bireyleri tanıyabilme yeteneğiyle ön plana çıkıyor.

https://twitter.com/leijun/status/1557720705747210242

Dünya ile iletişim kurması için MiAl ortam semantik tanıma motoru ile donatılan robot, MiAl sesli duygu tanımlama motoruyla da insana daha yakın oluyor. Xiaomi'ye göre CyberOne, 85 tür çevresel sesi ve 45 insan duygularını sınıflandırabiliyor. Mutluluğa kadar algılayabilen robot, üzüntülü zamanlarda da kullanıcıyı rahatlatabilecek yeteneklere sahip. Tüm bunlar için Xiaomi, insansı robotuna OLED modül entegre ediyor. Şu anda demo olarak tanıtılan robotun, önümüzdeki dönemlerde yaygınlaşması bekleniyor. 

 

Kaynak: Xiaomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Can12 Ağustos 2022 16:44

Enteresan bu işlerin sonu nereye varacak

Sonraki Haber Yükleniyor...