Tgrt Haber
27 Mart 2022 11:48 - Güncelleme : 27 Mart 2022 11:48

Xiaomi, Android 13 testlerine başladı: Güncellemeyi ilk alacak modellerde belli oldu

Yazılım güncellemelerinde oldukça iyi bir performans sergileyen Xiaomi, Android 13 için dahili testlere başladı. Ek olarak güncellemeyi ilk etapta kesin alacak modellerde sızdırıldı.

Xiaomi, Android 13 testlerine başladı: Güncellemeyi ilk alacak modellerde belli oldu

Teknoloji devi Google, Android 13 için testlerine tüm hızla devam ediyor. Şirket geçtiğimiz günlerde Pixel serisi için yeni işletim sisteminin son geliştirici önizleme sürümünü yayınladı. 

Şimdi Xiaomi'nin de Android 13 için testlere başladığı ortaya çıktı. Özellikle yazılım güncellemelerinde iyi performans ortaya koyan Çinli üretici, Android'in bir sonraki sürümü için hazırlıklara başladı.

XIAOMI, ANDROİD 13'E HAZIRLANIYOR

Yabancı kaynaklardan Xiaomiui.net, MIUI 13 ile desteklenen Android 13 kodlarını tespit etti. Xiaomi telefonlara dair güvenli bilgileriyle bilinen kaynak, Xiaomi'nin Android 13 testlerine başladığını belirtti.

Xiaomi, Android 13 testlerine başladı: Güncellemeyi ilk alacak modellerde belli oldu

Keşfedilen kodlara göre Xiaomi'nin test ettiği Android 13 sistemi, daha önce belirtildiği gibi Tiramisu kod adıyla gelecek. Ayrıca sızıntıyı yapan kaynak, söz konusu güncellemeyi ilk deneyimleyecek cihazların Xiaomi 12 ve 12 Pro olacağına da dikkat çekti.

Android 13 güncellemesi, özellikle katlanabilir ekranlı telefon ve tabletler için deneyimi çok daha iyi hale getiriyor. Google, son yayınlanan beta sürümlere de bakıldığında görünüm olarak önemli arayüz değişiklikleri yaptı. Daha kullanıcı odaklı olması beklenen Android 13, bu noktada uygulama boyutlarıyla daha uyumlu olacak.

ANDROİD 13 GOOGLE I/O ETKİNLİĞİNDE RESMİLEŞECEK

Her zaman olduğu gibi Google, yeni işletim sistemi Android 13'ü Google I/O geliştirici konferansında duyuracak. Duyuru zamanında Xiaomi 12 kullanıcıları yeni güncellemeyi erkenden test edebilecek ve kararlı sürümü de ikinci çeyrekte alacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...