Tgrt Haber
06 May 2021 15:41

Xiaomi akıllı telefon rekabetinde Apple'ı geride bıraktı

Akıllı telefon pazarındaki rekabet iyice kızıştı. Çinli Xiaomi firması, Apple'ı geride bırakarak 2021 yılının ilk çeyreğinde Avrupa'da en çok satılan ikinci marka oldu. Listenin ilk sırasında ise Samsung bulunuyor.

Xiaomi akıllı telefon rekabetinde Apple'ı geride bıraktı
Xiaomi,apple,akıllı telefon,rekabet,satış

Singapur merkezli pazar araştırma firması Canalys, 2021 yılının ocak, şubat ve mart ayına ilişkin Avrupa'daki akıllı telefon raporunu paylaştı. Rapora göre, Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ABD'li teknoloji devi Apple'ı geçerek ikinci sıraya yerleşti. Şirket bir yıl içinde yüzde 88 büyüme göstererek sürprize imza attı. Apple'ın büyüme oranı ise yüzde 22'de kaldı.

Zirve Samsung'un

Belirtilen dönemde Avrupa'da en çok satılan akıllı telefon ise Güney Kore merkezli Samsung firması oldu. Avrupa'da yüzde 35 pazar payı bulunan Samsung'un arkasından yüzde 23'lük kitleyle Xiaomi geliyor. Apple'ın pazar payı ise yüzde 19 olarak açıklandı.

Xiaomi akıllı telefon rekabetinde Apple'ı geride bıraktı

Diğer rakiplerine kıyasla Avrupa pazarına geç giren Xiaomi, kısa sürede gösterdiği başarıyla göz kamaştırdı. 10 seneyi aşkın süredir Avrupa'da yer alan ancak daha çok üst segment telefonlar üreten Apple, ekonomik açıdan daha uygun cihazları piyasaya süren Xiaomi'nin gerisinde kaldı.

Ancak Xiaomi de son dönemde bu politikasında değişikliğe giderek her kesimden bütçeye uygun cihazlar yerine ekonomik açıdan daha üst tabakaya hitap eden telefonlara ağırlık vermeye başladı. İleriki süreçte bu politikanın satışlarda düşüşe yol açıp açmayacağı merak ediliyor. Fakat yine de firmanın Avrupa pazarında egemenliğini yayması büyük bir başarı olarak görülüyor.

Oppo'dan dikkat çeken tırmanış

Bir başka Çinli telefon üreticisi Oppo ise listenin 4'üncü sırasında yer aldı. Oppo'nun Avrupa pazarındaki payı yüzde 153 büyüme göstererek yüzde 4 seviyesine ulaştı.

Ambargo sonrası Huawei'de düşüş var

Bir dönem piyasaya hızlı giriş yapan Çinli Huawei firması ise ABD'nin uyguladığı yaptırımlardan sonra düşüşe geçti. Firmanın Avrupa akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 81 düşüşle yüzde 3'e geriledi. Huawei yine de en çok satılan 5'inci akıllı telefon markası oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...