Tgrt Haber
15 Haziran 2022 10:25 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 10:29

Windows 10 KB5014699 güncellemesi yayınlandı: Onlarca hata giderildi

Microsoft, aylık olarak sunduğu güvenlik güncellemesini Windows 10 kullanıcıları için yayınladı. İşte Windows 10 KB5014699 güncellemesinin detayları...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Microsoft
Windows 10 KB5014699 güncellemesi yayınlandı: Onlarca hata giderildi
windows,teknoloji

Microsoft, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Windows 11 güncellemesini desteklenen modellere yayınladı.

Şu anda milyonlarca kişi Windows 11'e geçiş yaparken, Windows 10'da sabit kalan kullanıcılar içinde önemli güncellemeler gelmeye devam ediyor.

WINDOWS 10 İÇİN YENİ GÜNCELLEME ÇIKTI

Microsoft, 5 yıl daha destek vereceği Windows 10 için yeni bir güncelleme daha yayınladı. Birden fazla hatayı düzelten Windows10 KB5014699 yapı numaralı güncellemenin, herkes tarafından yüklenmesi tavsiye ediliyor. Peki söz konusu güncellemede ne gibi değişiklikler yapıldı?

Windows 10 KB5014699 güncellemesi yayınlandı: Onlarca hata giderildi

Microsoft'un internet sitesinde yer verdiği değişiklik listesinde, temel olarak birkaç hatanın düzeltildiği ve iyileştirmelerin yapıldığı bilgileri bulunuyor. Daha önce şikayetler olduğu bildirilen Outlook ve Excel uygulamanın başlatılma sorunları yeni güncellemeyle ortadan kalkıyor.

Düzeltilen bir başka hata ise, kullanıcıların pencere çerçevesi sorunları yaşaması ve Microsoft Edge'de Internet Explorer modunun düzgün çalışmamasıydı. Neyse ki son güncelleme bu sorunu da gideriyor. Ayrıca uygulamardaki çökmeye neden olan sorunun da giderildiği yer alan bilgiler arasında. Tüm değişikliklere aşağıdaki listeden göz atabilirsiniz:

  •  Microsoft, Internet Explorer kalıcı pencere çerçevelerini etkileyen bir sorunu düzeltti.

  • Microsoft, yazdırmanın başarısız olmasına neden olan bir sorunu düzeltti.
  • Microsoft, BitLocker şifrelemesini engelleyen bir sorunu düzeltti.
  • Microsoft, fare imlecinin davranışını ve şekil yönünü etkileyen bir sorunu düzeltti. Etkilenen uygulamaların listesi Microsoft Defender Application Guard (MDAG), Microsoft Office ve Microsoft Edge'i içermektedir.
  • Microsoft, Terminal Hizmetleri Ağ Geçidi (TS Ağ Geçidi) hizmetindeki bir güvenilirlik sorununu da düzeltti.
  •  Windows Arama vurgulaması artık aygıt bir etki alanına katıldığında düzgün çalışıyor.
  • Microsoft, giriş yöntemi düzenleyicisinin yanlış resmi görüntüleme sorununu düzeltti.
  • Microsoft, sarı bir ünlem işaretine neden olan bir sorunu düzeltti.
  • Microsoft, Denetim Masası'ndaki Windows 7 Yedekleme ve Geri Yükleme uygulaması kullanılarak oluşturulan kurtarma disklerinden (CD veya DVD) kurtarmayı engelleyen bir hatayı düzeltti.

Sizler de güncellemeyi yüklemek için ayarlara girebilir ve Windows Update kısmından son gelen  Windows10 KB5014699 güncellemesini bilgisayarlarınıza yükleyebilirsiniz. İşlemi manuel yapmak için ise  buraya tıklayarak Microsoft'un sitesinden kendi bilgisayarınıza uygun sürümü indirip yükleyebilirsiniz. 

 

Kaynak: Microsoft
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Çağatay15 Haziran 2022 17:02

iyi olmuş, win 10 epey bir zaman tercih edilmeye devam edecektir.

Sonraki Haber Yükleniyor...