Tgrt Haber
23 Aralık 2021 14:41

WhatsApp'tan köklü değişiklik: Sesli görüşmeler için yeni adım

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bünyesine kattığı yeni özellikler ile kullanıcılarını platformda tutmaya çalışıyor. Son zamanlarda gizlilik ayarlarını geliştirmeye çalışmasıyla gündeme gelen şirket, sesli görüşmelerde de bir değişikliğe gidiyor.

WhatsApp'tan köklü değişiklik: Sesli görüşmeler için yeni adım
teknoloji,whatsapp,mesajlaşma uygulamaları,meta,whatsapp güncelleme

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Meta'ya (Facebook) bağlı WhatsApp, dünya çapında en fazla kullanıcıya sahip mesajlaşma platformlarının başında geliyor. Ancak geçtiğimiz yıldan beri WhatsApp'ın ve ana şirketi Meta'nın başı gizlilik ihlalleriyle belada. Gizlilik sözleşmesini güncellemek için tarihi bir adım atan şirket, kısa sürede binlerce kullanıcısını kaybetti. Ancak daha sonra bu adımından vazgeçen şirket, yeniden kullanıcılarını çekmek için dikkat çeken özellikler getirmeye çalışıyor. 

WhatsApp'ın 2015 yılında piyasaya sürdüğü sesli görüşme özelliği hem Android'de hem de iOS cihazlarda kullanılıyor. Yıllardır aynı arayüzü kullanan platformun yeni bir arayüzü test ettiği ortaya çıktı. 

YENİ ARAYÜZLÜ WHATSAPP GÖRÜNDÜ

WhatsApp güncellemeleri ve denemeleri hakkında sızıntılar yapan WABetaInfo, yine önemli bir bilgi elde etti. Kaynağa göre, WhatsApp'ın iOS cihazda yeni arayüzü test ettiği görülüyor. Henüz geliştirilme aşamasındaki arayüz beta testinde değil. 

WhatsApp'tan köklü değişiklik: Sesli görüşmeler için yeni adım

Popüler mesajlaşma platformunun ilerleyen süreçte yeni arayüzünü önce test kullanıcılarına daha sonra da tüm iOS ve Android kullanıcılarına açmasını bekliyoruz. Tasarım olarak mevcut arayüzden biraz farklılıklara sahip yeni arayüzün temelde neredeyse aynı olduğu görülüyor. 

WhatsApp'tan köklü değişiklik: Sesli görüşmeler için yeni adım

Bununla birlikte, WABetaInfo'nun paylaştığı ekran görüntülerine göre, uçtan uca şifreleme sesli görüşmelerde de yer alıyor. Test aşamasında olduğu için arayüzde değişikliklerin yapılması muhtemel görünüyor. Ayrıca yeni arayüz hakkındaki yorumlar daha modern ve daha gösterişli olduğu yönünde. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...