Tgrt Haber
13 Haziran 2021 09:46

WhatsApp kararına onay: Şifreli yazışmalar okunabilecek

Son zamanların en çok konuşulan yazışma programı WhatsApp için Almanya'da alınan karar tartışmalara neden oldu.

WhatsApp kararına onay: Şifreli yazışmalar okunabilecek
whatsapp,almanya

WhatsApp'ın Türkiye'de zorunlu hale getirdiği gizllik sözleşmesi tartışmaları henüz son bulmamışken Almanya'da Federal Meclis'ten geçen yasa kullanıcıları tedirgin etti. Almanya'da istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri uygulamalardan yapılan şifreli yazışmaları okuma imkanı verildi.

WHATSAPP VE BENZERİ UYGULAMALAR DA DAHİL

Alman hükümeti tarafından hazırlanan ve daha önce Bakanlar Kurulu'ndan geçen tasarı, 280'e karşı 355 oyla kabul edildi, 4 milletvekili çekimser kaldı. Bu kararla beraber ülkenin iç istihbarat servisi Alman Anayasayı Koruma Teşkiltaına WhatsApp uygulamasını izleme imkanı verecek. Bu yasayla beraber farklı yazışma uygulamalarına yönelenler de hüsrana uğrayacak. Çünkü yasa, WhatsApp ve benzeri uygulamaları da kapsıyor. 

Federal Meclis yasayı, "Teröristler artık birbirleriyle telefonda konuşmuyor, kısa mesajları da yazmıyorlar. Bunların yerine mesajlaşma servisleri aracılığıyla şifreli biçimde iletişim kuruyorlar'' diyerek savundu.

 

 

 



 



 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...