Tgrt Haber

Ukrayna'da tarih yazdı: ''Bayraktar Efsane Kanatlar' belgeseli yayınlandı

29 Ocak 2023 09:18 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 09:35
Ukrayna'da tarih yazdı: ''Bayraktar Efsane Kanatlar' belgeseli yayınlandı
,tb2,iha,teknoloji

Ukrayna'da gösterdiği başarıyla göz dolduran TB2'nin anlatıldığı, 'Bayraktar Efsane Kanatlar' belgeseli yayınlandı. Söz konusu belgesel için İstanbul'da da çekimler yapıldı.

Dünyadaki en iyi SİHA'lar arasına giren TB2, yaklaşık 1 yıldır mücadelesini sürdürdürdüğü Ukrayna'da önemli başarılara imza attı.

Kısa sürede pek çok ülkenin radarına giren TB2 için, Ukrayna'da 'Bayraktar Efsane Kanatlar' isimli bir belgesel yayınlandı. Söz konusu belgeselde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile özel söyleyşi yaptı.

UKRAYNA KANALLARINDA YAYINLANDI

Ukrayna televizyonlarının çoğunda yayınlanan belgesel için Ukraynalı gazeteci Natalia Moseichuk ve ekibi, İstanbul'da 3 gün boyunca çekimler yaptı.

Belgeselde Selçuk ve Haluk Bayraktar, Baykar'ın hikayesi ve TB2'nin gelişimini de anlattı.

"Bayraktar Efsane Kanatlar" adını taşıyan belgesel, Ukrayna'daki televizyon kanallarının yanı sıra, "Baykar Technologies" Youtube hesabından da yayımlandı.

Ukraynalı gazeteci Moseichuk, 1 saat 47 dakikalık belgeselde Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ı "önce insan, sonra iş adamı" olarak gördüklerini dile getirdi.

Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın Ukrayna'daki savaşta Ukraynalıları anladıklarını kaydeden Moseichuk, "Çünkü onlar için savaş bir bakış açısı, inanç meselesi ve ayrıca ahlaki duruş meselesidir. Çünkü paranın ve ticari başarının önemi yoktur. Babaları Özdemir Bayraktar onlara öyle öğretti. 'Hakkı üstün tutmak yaşam gayemizdir' diyordu ve seçimlerini yaptılar." dedi.

Moseichuk, belgeselde Rus bombardımanları nedeniyle dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225'in ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini anımsatarak, "Diğer kayıplarımızın yanı sıra Ruslar uçağımız Mriya'yı (Rüya) imha ettiklerinde yeni bir efsanemiz doğdu: Bayraktar, gelecekteki zaferin sembolü." ifadelerini kullandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Moseichuk'un sorularına karşı şu cevabı verdi:

 "Biz bu işi Türkiye'nin bir bağımsızlık mücadelesi olarak görüyoruz. Ve bu işin Türkiye'nin bağımsız ve güçlü geleceğinin ancak bu tarz işlerde, bu oyun değiştirici alanlarda adım atarak olabileceğine inanıyoruz. Dolayısıyla babamdan da bize gelecek şekilde hiçbir zaman Baykar için, bizim için ne kadar para kazandığımız, ne kadar gelir ürettiğimiz değil, neleri başardığımız her zaman öncelikli oldu."

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...