Tgrt Haber
17 May 2022 23:50 - Güncelleme : 18 May 2022 00:48

Ukrayna testini de geçti: 'Doğu Bloku'nun umudu Bayraktar SİHA

Libya, Karabağ, Suriye ve Türkiye'nin terörle mücadelesinde dünyanın takdirle izlediği Bayraktar SİHA, Ukrayna sahasında Rusya hava sistemi 'Pantsir'leri de ezip geçince 'dünyanın sayılı silahlı kuvvetleri' tarafından 'olmazsa olmazlar' arasında gösterilmeye başlandı. Fiyat/performans bakımından da rakiplerinden önde olan Bayraktar SİHA, dünya basınında Rusya tehdidi altındaki 'eski Doğu Bloku ülkeleri'nin umudu olarak nitelendiriliyor.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Türk 'SİHA'larının yapay zekalı özel yazılımı SİHA düşürülse bile ele geçirilemiyor ve kopyalanamıyor.
bayraktar,ukrayna
Türk 'SİHA'larının yapay zekalı özel yazılımı SİHA düşürülse bile ele geçirilemiyor ve kopyalanamıyor.

Bayraktar SİHA'lar Libya, Karabağ ve Türkiye'nin terörle mücadelesinin ardından Ukrayna savaşındaki testi de başarıyla verdi. Dış basın Bayraktar'ın başarısını 'Rusya'nın tehdidi altındaki tüm Doğu Avrupa'daki eski Doğu Bloku ülkelerine umut oldu' vurgusuyla manşetlerine taşıdı.

DAHA HESAPLI VE DAHA VURUCU

Rusya'nın hava savunma sistemi 'Pantsir'leri adeta ezip geçen Bayraktar SİHA'ların 26 ülkeyle sözleşmesi var. Fiyat/performans anlamında rakipleriyle karşılaştırıldığında 'TÜRK SİHA'ları daha hesaplı ve daha vurucu. Savaş öncesi 'işi zor' olarak tabir edilen Türk 'SİHA'ları artık 'sahip olunması gereken unsur' olarak nitelendiriliyor.

Maliyeti bakımından Bayraktar'ın, SİHA dışında 2 dron, 1 uçuş sistemi, bomba desteği, 1 radar, pilot eğitimi olmak üzere bir seti yaklaşık 10-12 milyon dolar seviyesinde.

ABD'liler kendi MQ SİHA'larını satmaktan genelde imtina ediyorlar. Nedeni ise, teknoloji transferi ve özel yazılımın başka eller geçmemesi. Ancak Türk 'SİHA'larının yapay zekalı özel yazılımı SİHA düşürülse bile ele geçirilemiyor ve kopyalanamıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...