Tgrt Haber
21 Haziran 2022 22:02 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 22:12

Dünyanın konuştuğu 44 milyar dolarlık satışta yeni gelişme: Twitter, Elon Musk için kararını verdi

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktaki ısrarı neticeye ulaştı. Şirketin yönetim kurulu, 44 milyar dolar teklifte bulunan Musk’a, devir işlemi için onay verdi.

Dünyanın konuştuğu 44 milyar dolarlık satışta yeni gelişme: Twitter, Elon Musk için kararını verdi
twitter,elon musk

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter hayaline kavuşuyor. Twitter yönetimi, Musk'ın teklifine onay verdi.

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, daha önce yüzde 9,2’lik hissesini satın aldığı Twitter için 44 milyar dolarlık teklif sunmuştu. Elon Musk, sosyal paylaşım platformu Twitter’ı satın alma hedefinde sona yaklaştı.

Twitter’ın yönetim kurulu devir işlemini oylamak için toplandı. Yapılan oylamanın sonunda kararın altına birlikte imza atıldı.

Twitter’ın Musk’a devrini, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu duyurdu. Açıklamada, "Twitter Yönetim Kurulu, sözleşmenin kabulünü oy birliği ile tavsiye etti" ifadesi yer aldı.

Şirketin yeni patronu Elon Musk, 14 Nisan'da komisyona yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunduğunu söylemişti.

Satın alma işlemini 13 Mayıs’ta askıya aldığını duyuran Musk’a, Twitter yönetim kurulundan karar mesajı geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, devir işlemleri için onayın oy birliği ile alındığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...