Tgrt Haber
31 Mart 2023 14:59 - Güncelleme : 31 Mart 2023 15:07

Togg'un bilinmeyen özellikleri ortaya çıktı: Şarj dolum ve garanti süresi belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde yoğun talep üzerine ön sipariş sayısını 20 bine yükselten Togg, başvuru ekranlarını erişime kapattı. Yakın zaman içerisinde kurada ismi çıkan tüketicilere teslim edilecek olan akıllı cihazlar, bilinmeyen özellikleri ile bir kere daha gündeme geldi. İşte Togg T10X’in bilinmeyen özelliklerine ilişkin ayrıntılar…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Togg'un bilinmeyen özellikleri ortaya çıktı: Şarj dolum ve garanti süresi belli oldu!
teknoloji,togg

29 Ekim 2022 tarihinde seri üretim sürecine geçilmiş olan yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg, son günlerde gündemden düşmemeye başladı. Aylardır merak ile beklenen satış fiyatının açıklanmasının ardından ön sipariş başvurularına açılmış olan akıllı cihaz, kurada ismi çıkan 20 bin kişiye teslim edilecek.

“T10X” ismi ile satışa sunulan ilk SUV model dünya çapında büyük yankı uyandırırken 953 bin TL’lik başlangıç fiyatı ile de herkesi şaşkına çevirdi. Oldukça rekabetçi bir başlangıç fiyatı ile satışa sunulan ve ön sipariş süreci tamamlanan Togg, bilinmeyen özellikleri ile bir kere daha gündeme geldi. Şarj dolum süresi, şarj dolum ücreti, garanti süresi ve diğer detaylar, tüketiciler ile paylaşıldı.

TOGG T10X’İN GARANTİ SÜRESİ NE KADAR?

300 km ve 500 km olmak üzere iki farklı versiyonu ile satışa sunulan Togg T10X’in garanti süresine ilişkin bilgiler geldi. Yapılan resmi açıklamalara göre garanti sürelerinin, alan bazında farklılaştığı kayda geçti. Alanlara göre değişiklik gösteren garanti süreleri ise şu şekilde sıralandı:

  • Genel garanti süresi: 3 yıl ya da 100 bin kilometre
  • Boya garantisi: 3 yıl
  • Batarya garantisi: 8 yıl
  • Paslanmazlık garantisi: 12 yıl

TOGG T10X’İN BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ

Togg’un ilk elektrikli otomobil modeli T10X’e ilişkin en fazla merak edilen konu başlıklarından olan şarj istasyonlarına ilişkin resmi açıklama yapıldı. Buna göre ülke sınırları içerisinde hizmete sunulacak olan 2’şer soketli 1000 adet hızlı şarj istasyonunun kurulum sürecinin devam ettiği bildirildi. İstasyonların 600 tanesinin 81 ilde bulunan toplamda 400 adet Shell istasyonuna kurulacağı açıklandı.

Yerli ve doğuştan elektrikli otomobil ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise şarj dolum ücretleri oldu. Birçok farklı noktadan şarj dolumuna müsait olan T10X için hesaplanan şarj ücretleri şu şekilde açıklandı:

  • Normal ev prizinden şarj edilmesi durumunda 100 kilometrede 38,45 TL harcayacak. Dolum süresi 1 saat 46 dakika olacak.
  • Eve 22kW AC duvar tipi şarj istasyonu kurulması durumunda 100 kilometrede 104,40 TL harcayacak. Dolum süresi 52 dakika olacak.
  • Şarj istasyonunda şarj edilmesi durumunda 100 kilometrede 148,77 TL tutarında elektrik harcayacak. Dolum süresi 8 dakika olacak.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...