Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 21:51 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 22:17

TOGG'dan sevindiren haber geldi: Deneme üretimine başlandı

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'dan sevindiren haber geldi. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, TOGG'un deneme üretimine Gemlik tesislerinde başlandığı duyuruldu. Ayrıca Ticaret Bakanı Mehmet Muş'unda deneme sürüşü gerçekleştirdiği belirtildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
TOGG'dan sevindiren haber geldi: Deneme üretimine başlandı
TOGG

Yerli ve milli imkankarla geliştirilen Türkiye'nin otomobili TOGG'dan sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü Tesla marka ile karşılaştırılan Togg'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda üretimle ilgili son detaylar paylaşıldı. Yapılan paylaşımda, deneme üretimine Gemlik tesisinde başlandığını ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile birlikte test sürüşü gerçekleştirildiği aktarıldı. 

Üretim faaliyetlerinin ve Bakan Muş'un test sürüşünün de yer aldığı bir videonun da paylaşıldığı Twitte şu ifadelere yer verildi;

"Bu ayki Yönetim Kurulu toplantımızı deneme üretimlerine başladığımız Gemlik Tesisimizde yaptık. Toplantımızın ardından tesislerimizi ziyaret eden Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile bir istişare toplantısı ve test sürüşü gerçekleştirdik."

https://twitter.com/Togg2022/status/1553338364018966529

TOGG’A VERGİ AVANTAJI GELECEK

2023’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak TOGG için vergide önemli bir avantaj adımı geldi. TBMM tarafından kabul edilen yasa önerisiyle elektrikli araçlarda ÖTV oranı değişti. TOGG’u da kapsayan düzenlemeyle fiyatlar da aşağı çekilecek Meclis’te kabul edilen önergeyle, vergisiz fiyatı ise 700 bin TL’yi geçmeyen 160 kW motor gücüne sahip elektrikli araçlardan alınacak ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlendi.

Güncel vergi oranları ve matrah dilimleri üzerinden Togg’un fiyatıyla ilgili de son belirlemeler yapıldı. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG'dan sevindiren haber geldi: Deneme üretimine başlandı

İŞTE ASFALTA İNECEĞİ TARİH

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  fabrika açılışı 29 Ekim’de yapılacak olan TOGG’un yollarda olacağı tarihi açıklamıştı. Hisarcıklıoğlu, 2023 yılının mart ayında ise TOGG’un yollarda olacağını söylemişti. 

Hisarcıklıoğlu, yerli ve milli otomobil ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

 “Türk insanının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık, kendi otomobilini yapmak. 60 sene önce yarı yolda kaldık. O sebepten bu sebepten ama Allah nasip ederse inşallah bu sene 29 Ekim'de Türkiye'nin bütün özlük hakları bizim olan TOGG'un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 elektrikli bütün hakları bizim olan Türkiye'nin olan otomobili dünya piyasasına da sunmuş olacağız. İnşallah 2023 yılının mart ayında hep beraber binmeye başlayacağız. Yozgat'ın yollarında da TOGG'u göreceksiniz”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...