Tgrt Haber
18 Aralık 2021 11:58

TikTok, yemek işine de soyundu: Beğenilen yemekler artık kapınızda

Çin merkezli sosyal medya devi TikTok, “Kitchen” platformunu açarak yemek siparişi dönemini başlatacağını duyurdu. Şirket, sanal restoranları için ilk olarak ABD'yi seçtiğini de açıkladı.

TikTok, yemek işine de soyundu: Beğenilen yemekler artık kapınızda
teknoloji,tiktok,tiktok kitchen,yemek siparişi,sosyal medya

Google veya Facebook’a ait olmadan 1 milyar kullanıcı sayısına geçtiğimiz aylarda ulaşan TikTok, sosyal medya şirketleri arasında bir ilki başarmıştı. Tüm dünyada hızla büyüyen platform, Instagram’ın en büyük rakibi olarak gösteriliyor. 

Video içerik temelli uygulama, özellikle gençler arasında oldukça popüler. Bunun yanı sıra, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin çeşitli kısıtlamaları ile karşı karşıya. Ancak TikTok, yeni bir platformu hayata geçirmek için önceliğini ABD’ye verdi. 

TIKTOK, POPÜLER YEMEKLERİ SATIŞA ÇIKARIYOR

TikTok kullanıcıları, sitedeki çeşitli yemek videolarını izleyerek yeni lezzetleri ve tariflerini keşfediyor. Eğlenceli yemek videolarının artması üzerine şirket, "TikTok Kitchen (Mutfak) " isimli bir platform geliştirdiğini duyurdu. TikTok Kitchen ile kullanıcılar yemek siparişi verebilecek. 

TikTok, yemek işine de soyundu: Beğenilen yemekler artık kapınızda

Mart ayından itibaren platform, ABD genelinde yüzlerce TikTok Kitchen lokasyonunu hayata geçirecek. Sosyal medya devi, bu sanal restoranları oluşturmak için Virtual Dining Concepts ile işbirliği yaptığını da açıkladı. Bu arada, Virtual Dining Concepts daha önce benzer bir projede YouTube ile ortaklık yapmıştı. 

Yaklaşık 300 lokasyonla başlayacak uygulamanın, 2022'nin sonuna kadar binden fazla lokasyona ulaşması hedefleniyor. Bununla birlikte, sanal restoranlardaki menü oldukça sınırlı. Üç ayda bir değişecek olan TikTok Kitchen menüsünde platformdaki popüler yemekler yer alacak. İlk yemek grubunda ise, pişmiş beyaz makarna (Google’da 2021'in en çok aranan yemeği) ve makarna cipsi olacak. 

TikTok, bu uygulamadan elde ettiği kazancı popüler yemek tariflerini geliştirenlere vereceğini açıkladı. Ancak platform, bazı yemek tariflerinin geliştiricilerini tespit etmekte zorlanacağını bellirtti. Çünkü bazen bir tarifi geliştiren kişinin yerine aynı tarifi ondan sonra yapan başka bir kullanıcının videosu daha popüler oluyor. Bu nedenle, ilk videoyu bulmak oldukça zorlaşıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...