Tgrt Haber
20 Nisan 2022 12:56 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 14:00

Tesla'nın yeni ürünü çalıntı çıktı! Aylardır Elon Musk'a ulaşmaya çalışıyor

Elektrikli otomobil devi Tesla, Cyberbackpack isimli sırt çantası prototipini geçtiğimiz günlerde tanıttı. Cybertruck isimli geliştirme aşamasındaki kamyonetinden esinlenilerek geliştirilen bu sırt çantasının bir Tesla hayranı tarafından daha önce tasarlandığı ortaya çıktı.

Tesla, Cybertruck kamyonetinden esinlenerek sırt çantası tasarladığını duyurdu
Tesla, Cybertruck kamyonetinden esinlenerek sırt çantası tasarladığını duyurdu

Tesla hayranı Riz Nwosu, 2019'da Tesla Cybertruck'ın tanıtım etkinliğine giderek şirketin fütüristik kamyonetinden ilham aldı. Cybertruck prototipi ve Tesla’nın CEO'su Elon Musk ile bazı fotoğraflar çektikten sonra Nwosu, 2019'un sonlarında bir sırt çantası tasarladı.

Tesla'nın yeni ürünü çalıntı çıktı! Aylardır Elon Musk'a ulaşmaya çalışıyor

Nwosu’nun Cyberbackpack ismini verdiği sırt çantasının Aralık 2021'de bir prototipi üretildi ve bir web sitesi bile açıldı. Twitter'daki açıklamasında Nwosu, Mart 2022'de çeşitli platformlar üzerinden sırt çantasına sipariş aldığını belirtti. Ancak Tesla, aradan sadece bir ay bile geçmeden aynı isimle aynı ürünü duyurdu (üstteki fotoğrafta Tesla'nın tanıttığı çanta bulunuyor).

TESLA CEVAP BİLE VERMEDİ

Mart ayında Nwosu, fikir üzerinde işbirliği yapmak üzere Tesla CEO'su Elon Musk'a ve şirket içindeki diğer önde gelen isimlere Twitter üzerinden ulaşmaya çalıştı. Ancak 5 Nisan'da Tesla, "CYBERBACKPACK" adını ticari marka haline getirdi ve henüz Riz Nwosu ile hiçbir temas kurmadı.

https://twitter.com/Riz/status/1514698071728263169

Riz Nwosu, Cyberbackpack.com web sitesini Tesla'nın sırt çantasını duyurmasının ardından kapattı. Sadık bir Tesla hayranı ve destekçisi olan Nwosu, sırt çantası fikrini gerçekleştirmeye yardımcı olmak için Tesla’yla çalışmak istediğini açıkladı. Ancak şimdiye kadar şirketten bir dönüş yapılmadı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...