Tgrt Haber
17 Ocak 2022 12:04

Tesla Model S Plaid güç testleri yayınlandı: Muhteşem performans

Tesla Model S Plaid, beygir gücüyle şaşırttı. Tesla'nın geçtiğimiz yılın ortalarında piyasaya sürdüğü araç, yapılan testlerde mevcut performansının daha fazlasını ortaya koydu.

Tesla Model S Plaid güç testleri yayınlandı: Muhteşem performans
Tesla Model S Plaid

Otomobil sektörünün dünya markası Tesla, geçtiğimiz yaz aylarında Model S’in en güçlü versiyonu ile karşımıza çıktı. Performansıyla iddialı Tesla Model S Plaid’i piyasaya süren şirket, aynı zamanda bugüne kadarki en güçlü Model S’i de getirmiş oldu.

Tesla Model S Plaid’in piyasaya çıkmasından sonra test sonuçları da yayınlandı. Resmi verilere göre 1020 beygir gücündeki S Plaid, dikkat çeken bir performans ortaya koydu.

TESLA MODEL S PLAİD, PERFORMANSIYLA BÜYÜLEDİ

Tesla’nın iddialı aracı S Plaid, 750 Kw (1020 hp) güce sahip üç tahrik motoruyla geliyor. Hız konusunda sınırları aşan araç, 0’dan 100 km/s’ye ise sadece 2.1 saniyede ulaşıyor. Test sonuçlarında ise S Plaid, beklenenden daha iyi bir performans ortaya koyuyor.

Tesla Model S Plaid güç testleri yayınlandı: Muhteşem performans

S Plaid’i testlere sokan mühendisler, aracın beygir gücünün oldukça iddialı olduğunu ifade etti. Şaşırtıcı bir şekilde, ölçülen veriler, otomobilin 47 beygir gücü daha fazla performan ortaya koyduğunu belirtti. Yani 1020 beygir gücündeki Model S Plaid, 1067.6 beygilrlik fazla güç üretti. 

Tesla’nın 1000 beygir gücünü kolayca aşan Model S Plaid aracı, geçtiğimiz Eylül ayında Nürburgring'de kendi kategorisinde rekora imza attı. En hızlı elektrikli otomobil rekorunu kıran S Plaid, bu alanda rakipsiz olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Ayrıca yakın zamanda yayınlanan beygir gücü testleri de, Tesla’nın iyi bir işe imza attığını yeniden gözler önüne serdi. 

Aracın beygir gücü ön plana çıkarken Tesla, aynı zamanda Model S Plaid’in güç akü voltajını da yükseltti. Şirket önceki Tesla modelinin 400V mimarisine kıyasla S Plaid modelinde, 450V’a yer verdi. Ek olarak aracın ekosistem işlemcisi de AMD Ryzen işlemciyle değiştirildi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...