Tgrt Haber
15 May 2022 16:39 - Güncelleme : 15 May 2022 16:55

Telefon Sinyali Düşünce Bunu Yapın: Çok Şaşıracaksınız! İşte Sinyal Artıran Gizli Özellik

Telefon sinyallerinin düşük olduğu yerlerde kullanılacak gizli bir özellik var. Telefonlardaki bu özellik sayesinde çekim gücünüzü artırın! İşte detaylar...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Telefon Sinyali Düşünce Bunu Yapın: Çok Şaşıracaksınız! İşte Sinyal Artıran Gizli Özellik

Akıllı telefonlarımız bazı noktalarda çok iyi sinyal almaz. Özellikle baz istasyonuna uzak kalındığı zamanlarda, şebeke sinyallerinde düşüş yaşanabilir.

Bu noktada akıllı telefonların sunduğu gizli bir özellik var. Şu anda iPhone kullanıcılarının uygulayacağı bu işleve gelin yakından göz atalım.

IPHONE SİNYAL GÜCÜNÜ ARTIRMA YÖNTEMİ

Konser, ıssız bir konum veya benzeri yerlerdeki sinyal düşüşlerine karşı iPhone'larda gizli bir kod bulunuyor. Az bilinen bu özellik sayesinde şebeke sinyallerini biraz da olsa artırmak mümkün.

Telefon Sinyali Düşünce Bunu Yapın: Çok Şaşıracaksınız! İşte Sinyal Artıran Gizli Özellik

Öncelikle iPhone model bir cep telefonunuz varsa, telefonunuzun arama yerinden *3370# tuşlamasını yapın ve ara seçeneğine dokunun.

Uzmanlar bu kodun acil durumlarda ya da gerekli yerde kullanılmasını öneriyor. Söz konusu kod, iPhone'larda 'gelişmiş tam oran' modunu açıyor. 'EFR modu' hücre alımını iyileştiriyor.

Ancak avantajı olduğu gibi dezavantajı da var. Düşük pillerinden dolayı şikayetçi olunan iPhone'larda, bu kodun girilmesi durumunda pil performansında daha da fazla düşüş yaşanacaktır. Acil olmadıkça bu kodun girilmesi önerilmiyor. 

Ayrıca gizli kodun her sağlayıcı da çalışmayacağının da altını çizelim. Şanslı kullanıcılar, bu kod çalıştıysa eğer kalitede iyileşme olup olmadığını anlayabilir. Zira hem ses hem de şebeke sinyalinin kalitesi bu koddan sonra artıyor. Eğer sinyalin eski haline gelmesini istiyorsanız da yapmanız gereken işlem yine aynı. Telefonlarınızın arama bölümüne  *3370# tuşlamasını yaparak çıkış sağlayabilirsiniz. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet tunshsn15 Kasım 2022 19:39

Bende çalıştı ama sadece 1 diş arttı ve tekrar 1 diş oldu.

Yılmaz 7 Ekim 2022 17:25

Çıkış yapamıyorum , telefonum bozuldu , #3370#geri dönüş yapamıyorum , hata veriyor

Yılmaz 7 Ekim 2022 17:23

Ben *3370#giriş yaptım , maalesef telefonum ağ dışı kaldı , kimseye tavsiye etmem , telefonumu kullanamaz hale getirdi

Ali 2 Ekim 2022 18:52

Durmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...