Tgrt Haber

Samsung, Galaxy S23 serisinde büyük değişiklik yapacak: Tüm pazarlarda aynı olacak

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: 9to5Google
10 Temmuz 2022 15:13 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 15:19
Samsung, son olarak amiral gemisi modellerinin bulunduğu S22 serisini piyasaya sürdü
samsung,galaxy s23,teknoloji

Samsung'un Galaxy amiral gemisi akıllı telefonları satın aldığınız yere bağlı olarak uzun süredir iki farklı çip ile piyasaya sürülüyor. Bazı bölgelerde Snapdragon kullanılırken bazı bölgelerde telefonlar Exynos yonga setiyle geliştirilir. Ancak Güney Kore merkezli teknoloji devi değişikliğe gidiyor.

Samsung, son olarak amiral gemisi modellerinin bulunduğu S22 serisini piyasaya sürdü

Ünlü teknoloji analisti Ming-Chi Kuo’nun iddiasına göre, Samsung, önümüzdeki yıl çıkması beklenen Galaxy S23 serisinde sadece Snapdragon çiplerini kullanacak. Tarihsel olarak Samsung, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer bazı büyük pazarlarda genellikle Snapdragon yonga setlerini kullanır. Ancak Avrupa ve Asya'daki birçok uluslararası pazarda Exynos işlemcileri tercih eder.

Bu yıl, 'Snapdragon 8 Gen 2' olarak adlandırılacak olan ‘SM-8550’ çipi Samsung’un Galaxy S23 serisine güç verecek. Samsung’un Qualcomm'a ait Snapdragon işlemcisini tercih etmesindeki sebep, Exynos çipine göre daha güçlü performans sunması olabilir.

Ming-Chi Kuo’ya göre, Exynos 2300, bir sonraki Snapdragon çipiyle ‘rekabet edemez’. Ayrıca Qualcomm'un çıkarması beklenen yonga setiyle üst düzey Android pazarında daha fazla pazar payı kazanacağını ileri sürüyor.

SAMSUNG'A EXYNOS BASKISI

2020'de Samsung kullanıcıları, şirketin Exynos çiplerini kullanmayı bırakmasını talep eden imza kampanyaları yürüttü. Çünkü Samsung'un amiral gemisi telefonlarının Exynos versiyonlarında performans, pil ömrü ve özellikle ısınma sorunu baş gösteriyordu.

O tarihlerde Samsung, her iki çipin de üretim aşamasında aynı testlerden geçtiğini belirtti. Bu yılın başlarında Exynos 2200 duyuruldu ve çip, Snapdragon 8 Gen 1'e benzer ham performansla piyasaya sürüldü ancak buna rağmen, oyunlar ve uygulamalarla ilgili bazı sorunlar ve bazı yazılım hataları ortaya çıktı.

Galaxy S23, Snapdragon çiplerini kullanacak olsa da, Samsung bu yılın başlarında Galaxy akıllı telefonlar için ‘benzersiz’ yeni bir yonga seti yapmayı planladığını açıklamıştı. Bu özel çipin Exynos tasarımlarından nasıl farklı olacağı hala bilinmiyor.

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...