Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 16:17 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 16:20

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılıyor: İşte tarih!

Rusya, bir süredir yürütülen UIuslararası Uzay İstasyonu projesinden ayrılacağını açıkladı. Bu açıklama, Putin ile görüşme yapan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov tarafından duyuruldu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılıyor: İşte tarih!
rusya,uzay,bilim

Rusya, bir süredir yürütülen Uzay İstasyonu (ISS) projesinden ayrılacağını duyurdu. Devlet Başkanı Vlademir Putin ile görüşen Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov, Rusya’nın 2024’ten sonra Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) projesinden ayrılacağını duyuran isim oldu.

Borisov, başkent Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştirdiği toplantıda, ülkesinin ISS kapsamındaki uluslararası iş birliğine devam ettiğini söyledi.

RUSYA, 2024’TE ÇEKİLİYOR

Söz konusu projede Rusya’nın yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceğinin altını çizen Borisov, “Ancak 2024’ten sonra ISS’ten ayrılma kararı alındı.” İfadelerini kullandı. Borisov, Rusya’nın kendine ait bir yörünge istasyonu kuracağını kaydetti.

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılıyor: İşte tarih!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Başkanı Bill Nelson, 4 Temmuz’da yaptığı açıklamada, ABD ile Rusya arasındaki ISS’e yönelik iş birliğinin, istasyonun faaliyetinin son ereceği 2030’a kadar sürmesini umduğunu söylemişti. Ancak Rusya’nın geri adımı, tahmin edilen tarihin çok gerisinde oldu.

Kaynak: Space.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...