Tgrt Haber
20 Haziran 2022 09:20 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 09:37

Gökyüzü ışıl ışıl olacak! Perseid meteor yağmuru görsel şölen oluşturacak

Yılda bir gerçekleşen ve astronomların en çok görülmeye değer gördüğü Perseid meteor yağmuru 11 Ağustos'ta gökyüzü ışıl ışıl yapacak. Türkiye'nin belli noktalarında da izlenebilecek.

Gökyüzü ışıl ışıl olacak! Perseid meteor yağmuru görsel şölen oluşturacak
Meteor,Meteor yağmuru

Meteorların Dünya atmosferine girdikten sonra uzayda bıraktıkları izler adeta görsel şölen oluşturuyor.

Bu meteor yağmurları mega kentlerin kirli havasından dolayı görülmezken yüksek kesimlerde ve şehir hayatından uzak noktalarda tertemiz gökyüzünde gözlemlenebiliyor.

Astronomların en çok görülmeye değer meteor yağmurlarından biri olarak Perseid meteor yağmuru, 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan meydana geliyor.

HER YIL AYNI TARİHTE

Bu meteorlar sürekli olarak Güneş'in etrafında dönüyor ve Dünya hep aynı dönemde bu kozmik toz bulutlarına denk geliyor. Bu nedenle Perseid meteor yağmurları her yıl aynı tarihte gözlemleniyor.

Her yıl temmuz sonu-ağustos başı civarında gözlemlenebilen Perseid meteor yağmuru, en yoğun 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece yaşanıyor. Bu tarihte saat başı 100'den fazla meteor gözlemlenebiliyor.

TÜRKİYE’DEN DE İZLENEBİLECEK

Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, Perseid meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...