Tgrt Haber
29 Şubat 2024 17:12 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 17:18

Netflix'ten sonra YouTube'a da RTÜK denetimi geliyor

2019'da yapılan bir düzenlemeyle dijital platformları denetleme yetkisi kazanan RTÜK, şimdi ise sosyal medya ve YouTube gibi platformlardaki içerikleri denetlemeye yönelik düzenlemeler üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
Netflix'ten sonra YouTube'a da RTÜK denetimi geliyor
RTÜK,Sosyal Medya Denetimi,YouTube

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2019 yılında yapılan bir yasal düzenlemeyle Netflix, Disney+, Amazon Prime gibi isteğe bağlı yayın yapan dijital platformları denetlemeye başladı.

Platformlara yayın lisansı zorunluluğu getirilirken, RTÜK bu yayınlara da yaptırım uygulayabilir hale geldi.

RTÜK, YAYINLARI YASAKLAYABİLECEK

Donanım Haber'in aktardığına göre, şimdi de hem YouTube'daki içerikleri hem de sosyal medya platformlarındaki yayınları RTÜK'ün denetleme sürecine tabi tutacak düzenleme hazırlığı başladı. İddialara göre RTÜK ile YouTube yetkilileri arasında da görüşmeler yapılıyor.

YAYINCILAR RTÜK KURALLARINA TABİ OLACAK

Sosyal medya platformlarındaki RTÜK denetimi getirilmesinin ardından bu platformda yayın yapan tüm yayıncıların RTÜK’ün kurallarına uyması zorunlu olacak. RTÜK, sosyal medyadaki dilediği yayın hakkında yayın yasağı kararı alabilecek. İlgili platformlar, bu içerikleri yayından kaldırmakla yükümlü olacak.

DENETİM SİNYALİ VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Vole isimli YouTube kanalındaki bir videoda, bir hakem hakkında sarf edilen ağır sözler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Bu yayın hakkında RTÜK tarafından ön inceleme başlatıldı ve ardından bir açıklama yayınladı. Sosyal medyadaki yayınların RTÜK denetimine tabi tutulması için çalışmaların yürütüldüğü duyuruldu:

“Bu tür yayınların denetimi hususunda “YouTube” ile görüşmeler devam etmektedir. Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...