Tgrt Haber
29 Nisan 2022 15:27 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 15:29

NASA, Mars gezgini Perseverance'ın enkaz görüntülerini paylaştı

2021 Şubat ayında Mars’a yaşam belirtileri arama göreviyle yollanan Perseverance, görevini tamamladı. NASA ise, Perseverance’ın bıraktığı enkaz görüntülerini paylaştı.

NASA, Mars gezgini Perseverance'ın enkaz görüntülerini paylaştı

ABD’li Uzay Araştırma Devlet Dairesi (NASA), geçtiğimiz yıl Mars’ta keşif yapmak üzere gönderdiği Perseverance'ın geride bıraktığı enkaz görüntülerini paylaştı.

Şubat 2021’de Mars topraklarına iniş yapan keşif aracı, uzayda seyahat ederken koni şeklinde bir arka kabukla yola çıktı. Zorlu uzay derinliğinde Perseverance’ı koruyan koni, iniş sırasında ise "Güçlü şeylere cesaret et" yazısı bulunan bir paraşütle inişi sağlamıştı.

MARS GEZGİNİ’NİN ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Keşif için Mars’a gönderilen Perseverance, gezegeni dolaşmaya başladığında bu bileşenleri geride bırakmak zorunda kaldı. 7 aylık aradan sonra Mars’a gönderilen keşif aracı görevini tamamladı. Dönüşte ise geride kalan enkazın fotoğraflarını çekti. NASA ise bu görüntüleri resmi internet sitesinden herkese açık olarak paylaştı.

NASA, Mars gezgini Perseverance'ın enkaz görüntülerini paylaştı

Jet Propulsion Laboratory (JPL)’dan Ian Clark, Mars keşif aracı Perseverance’ın şimdiye kadar tarihteki en iyi belgelenmiş inişe sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca ilerleyen dönemdeki uzay araçları içinde daha güvenli iniş sağlamaya yardımcı olacak bir bakış sunduğunun altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...