Tgrt Haber
01 Şubat 2022 14:05

NASA astronotundan Tom Cruise'a uyarı: Uzay üssü soyunma odası gibi kokuyor

NASA astronotu Victor Glover, aktör Tom Cruise için Uluslararası Uzay İstasyonunu anlattı. Hollywood yıldızı Cruise’ın bu sene uzay üssüne uçarak bir film çekmesi bekleniyor.

NASA astronotundan Tom Cruise'a uyarı: Uzay üssü soyunma odası gibi kokuyor
tom cruise,victor glover,nasa,spacex

Roscosmos’un uzayda çektiği filmin ardından NASA ve SpaceX de uzaya ünlü oyuncu Tom Cruise’ı göndererek bir film çekmeyi planlıyor. Astronot Victor Glover, uzay üssünün nasıl bir yer olduğunu Tom Cruise’a anlattı. 

Kasım 2020'de SpaceX'in Crew Dragon uzay aracıyla uzay istasyonuna giden Glover, NASA podcast’i "The Body in Space" için konuştu. Röportaj Kasım 2021’de yapıldı ancak kısa süre önce yayınlandı.

Glover, “Uzay istasyonuna ilk vardığınızda, güçlü şekilde fark edeceksiniz. Kokuya doyduktan sonra alışacaksınız. Ancak uzay laboratuvarında bulunmak ilginç bir kombinasyon." dedi. 

UZAY İSTASYONU HASTANE GİBİ KOKUYOR

NASA astronotu, konuşmasının devamında, kaldırma ve kuvvet antrenmanı ekipmanlarının olduğu modülün aynı zamanda banyo olduğunu belirtti. Burayı, “Yani, bu en kokulu modül. Orası soyunma odası gibi kokuyor." diye tanımladı. Ayrıca istasyonun genel kokusunu da hastane kokusuna benzetti. 

NASA astronotundan Tom Cruise'a uyarı: Uzay üssü soyunma odası gibi kokuyor

Glover, SpaceX Falcon 9 roketiyle uçmanın nasıl bir şey olduğunu da anlattı. “Bu çok yüksek performanslı bir sıvı roket. 100 kilometre hızla ulaştık ve hepimiz gülümsüyorduk. Bu sadece çok şaşırtıcıydı." dedi. 

Ayrıca Cruise'u uzay yürüyüşlerinin oldukça zor olduğu konusunda da uyardı. Oyuncuya, "Vücudunuzla birlikte bin kilo ağırlığa sahip bir takım elbisenin etrafında hareket ediyorsunuz ve bacaklarınızı çok nadiren kullanıyorsunuz." şeklinde konuyu açıkladı. 

Glover'ın Dünya'ya dönüşü sorunsuz geçmesine rağmen, tanıdık bir duyguyu hatırladı. Cruise ve Glover, roketin fırlatılmasıyla meydana gelen g-kuvvetinin nasıl hissettirdiğini ve Dünya’nın yörüngesinde süzülen laboratuvarda uyumanın nasıl bir his olduğunu konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...